Ritmi kaybetti

Sezona kadroda devrim niteliğinde değişiklikle başlayan ve ilk haftalarda uyum sorunu yaşayan Antalyaspor için Rizespor sınavı geldiğinde işler çok farklı bir hal aldı. 3’te 3 ile Karadeniz ekibini ağırlayan Kırmızı-Beyazlılar, otomatik olarak yükselen hedefin verdiği motivasyonla sahaya çıktı. Bunun yanında Saric, Jehezkel, Buksa gibi isimlerin pek çok takımın takibine girmesini de eklersek “Nereden nereye?” iç geçirmesiyle ilk düdüğü işittik.

İyi sonuçların yanı sıra iyi oynayan bir Antalyaspor izleyince beklentiler de haliyle yükseliyor. Ancak Gaziantep FK karşısında ortaya koyulan kimliksiz oyun Rizespor karşısında geri döndü.

İyi oynayan futbolcuyu bulmak bir yana, potansiyeline yaklaşan bile olamadı. Tamamen yorgun, taraftarın aksine motivasyonu düşük bir ekip izledik.

30-40 arasında biraz kıpırdanan, ancak sadece bireysel beceriyle birkaç pozisyon bulan Antalyaspor’un takım olarak tehlike yarattığına şahit olamadı. Buna karşın maç başında beraberliğe razı olabilecek Rizespor daha düzenli ve organize olduğunu söylemek hiç de zor değil.

Devre arasında muhtemelen Nuri Şahin’in ortaya koyduğu konuşma futbolculara etki etmiş olacak ki ikinci devreye biraz daha cesur olarak başladılar. Taraftarı da hareketlendiren bu cesaret, yine de 3 maçlık seride ortaya koyulan oyunun yanından bile geçmedi. Son 10 dakikada kurulan baskı, dikkat çekecek kadar etkiliydi, ancak bu sürenin kısa kalması Rizespor’un gardını düşürmeye yetmedi.

Kısaca özetlemek gerekirse; ritim tutturmuş Antalyaspor’a milli ara hiç ama hiç iyi gelmemiş.

Açılması gereken bir parantez de zemin…

Aslında benim için bu konu yıllar önce kapanmıştı, bu stadyumun zemini uzun vadeli iyi duruma gelemez. Tabii ki bir gün önce yağan aşırı yağmurun etkisi çok büyük, ancak maç önünde yemyeşil görünen zemin henüz ilk dakikalarda kahverengileşmeye başladı.

Yıllarca hem yerel hem ulusal hem de uluslararası pek çok firma burası ile ilgili çalışma yaptı. Alanlarında en iyi olanlar geldi, ancak nafile… Zemin sıfırın altında olduğu için havalandırma sorunu yaşanıyor ve bunun doğal yollarla uygulanması mümkün değil. Bir diğer yöntem ise hibrit… Ancak bu da çok maliyetli olduğu için yüksek bütçeli kulüplerin bile vazgeçtiği bir uygulama. O yüzden güzellemelerle beklentileri yukarı çekmeye hiç gerek yok, olacağı budur.