RESSAM OKUDAN’DAN YENİ SERGİ

Antalyalı ressam Fergül Cetiz Okudan, biriktirdiği resim çalışmalarını uzun bir aradan sonra yeniden sanatseverlerin beğenisine sundu.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, sanatçı Fergül Cetiz Okudan ve ressam arkadaşları müzik dinletisi eşliğinde birlikte kesti.

Konuklar, Fergül Cetiz Okudan'ın renk, leke, çizgi gibi öğeleri birleştirdiği, müzikal bir denge ile dışa vurup ruhundaki yaratıcılığı öne çıkardığı resimlerini hayranlıkla inceledi, sanatçıyı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Antalya dışında Avusturya'da da kişisel resim sergileri açan, karma sergilere katılan Fergül Cetiz Okudan, "Resim sanatının piri olarak bilinen Picasso'nun 'Sanat, ruhlarımızdan günlük hayatın tozunu alıp götürüverir', 'Her çocuk bir sanatçıdır, sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabileceğimizdir', 'Hayal ettiğiniz her şey gerçektir' gibi sözlerini ilke edindim" dedi.

DHA