RESMEN LİGE GERİ DÖNDÜK

Alanyaspor deplasmanda Galatasaray'ı tek golle mağlup ederek, Bülent Korkmaz yönetimindeki ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Bülent Korkmaz kazanan takımı fazla bozmayarak sadece Candeias yerine Kaptan Efecan değişikliği ile maça başladı. İstanbul gibi zor bir deplasmanda ilk 11'e bakınca önce gol yemeyelim mantığı ile çıkılmış bir maçtı. Ancak maç başladığı andan itibaren oldukça tempolu ve iki takımında gol bulabileceği bir maç izledik.

Her iki ekibinde birbirini tarttığı ve aman gol yemeyelim mantığı ile oynadığı yarı sonrası, Lazio maçının yorgunluğunu da hesaba katan Fatih Terim ikinci devreye değişikliklerle başladı. Bu değişiklikler sarı kırmızılı ekibi bir hayli geriye götürdü. Alanyaspor'da da Diedhou, Awaziem, Fatih ve Efecan ikinci yarıya iyi başlayınca bir anda maçı kazanma umudu futbolcuların kafasına yerleşti. Git gelli oynanan ve temponun sürekli arttığı maçın son dakikalarında Candeias ile golü bulduk. Golde ve maçın kazanılamasınsa Candeias kadar Borja'nın da çok önemli katkısı oldu. Maç boyu bindiren, devamlı tehlikeli ortalar açan savunmada da görevini eksiksiz yapan Borja maçın adamıydı. Bu kadar baskın ve iyi bir sol bek performansı uzun süredir izlememiştim. N'sakala'yı geçen yıl aradık ama Borja böyle devam ederse çok daha iyi bir ismi kadroya kattık demektir.

Sistemin futbolcular üzerindeki etkisi de net bir şekilde görülmüş oldu. 3 4 2 1 sisteminden sonra geçilen 4 2 3 1 sistemi bir çok futbolcunun performansını da arttırdı. Bülent Korkmaz cesur bir karar verdi ve karşılığını iki maçtır alıyor. Galatasaray maçı hem puan hem de moral olarak çok önemliydi. Hafta içi maçını da kazanırsak çok farklı şeyler konuşmaya başlarız.