RESMEN GERİ DÖNDÜK

Son oynadığı 4 resmi maçı kaybeden Alanyaspor, 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı kazanmayı bildi.

Lige muhteşem bir başlangıç yapan Alanyaspor kötü sonuçların ardından hedefsiz kalmış ve üst üste gelen sakatlıklarla da iyice formdan düşmüştü. Ligin bana göre ve puan durumuna göre en etkisiz takımı olan üstelik Rodallega gibi takımın her şeyi olan bir futbolcudan da yoksun olan Denizlispor karşısında kötü gidişe son verilmesi gerekiyordu. Nitekim maçtan saatler önce Salih'in sakatlanması hem Çağdaş Hoca'nın planını bozdu hem de bizleri korkuttu. İdeal savunma dörtlümüzü uzun zaman sonra bulmuşken, önlerinde de Siopis gibi defans gücü çok yüksek bir oyuncu ile maça başlamışken, 2 farklı geriye düşmemiz çok saçma oldu. Gerçekten Denizlispor bile böyle bir skor beklemiyordur. Nitekim 2. golden sonra onlarda ne yapacaklarını şaşırmış bir vaziyetteydiler. 

Çağdaş Atan'ı neden destekliyoruz ve başarılı olacağını düşünüyoruz bu dakikadan sonra ortaya çıktı. Önce sezon başından beri ısrarla oynattığı Berkan, oyuna sonradan giren Kadzior'un asisti ile golü buldu. Ardından özel olarak ilgilendiği ve gelişimini yakından takip ettiği, bu maçta güvenip forma verdiği Efkan ile beraberliği bulduk. Rüzgarı arkasına alan takıma Mustafa Pektemek'i ekleyen Çağdaş Hoca istediği sonucu aldı. Son dakikalarda gelen Ceyhun ve Umut hamleleri ile de maçı tuttu. Galibiyette en büyük payı o yüzden Çağdaş Atan'a yazıyorum. Üstelik çok tartışıldığı ve bütün bir hafta konuşulan Beşiktaş maçından sonra bu iyi performansı göstermek alkışlanacak bir hareketti. 

Gaziantep, Hatay ve Karagümrük'ün puan kaybettiği haftada muhteşem bir galibiyet gelmiş oldu. Avrupa aşkına Çağdaş Atan'ın ve futbolcuların biraz daha odaklanması ve lige kendilerini vermeleri gerekiyor. Denizlispor gerçekten ölçüt olacak bir takım değil. Bu maçı kazandık havası bırakılıp, nasıl 2 farklı geriye düştük hesabı yapılmalı. Çağdaş Atan ve çok sayıda futbolcu sezon sonu burada kalmak istiyorlarsa çok daha fazlasını yapmalılar.