RESMEN ÇÖKÜŞ

Tartışmasız kadrosu Süper Lig’in üzerinde yer alan Beşiktaş’a karşı Antalyaspor’un maça daha temkinli başlaması bekleniyordu. Ancak beklenildiği gibi olmadı. Beşiktaş’ın ideal 11’inden çok uzak bir kadroyla sahaya çıkmasından mıdır bilinmez, Antalyaspor’un daha ilk dakikadan hücum futbolunu düşünerek mücadele verdiğini söyleyebiliriz.

Paul Mukairu, Nuri Şahin, Fredy ve Poli ilk yarıda neredeyse kusursuz oynadı ve Kırmızı-Beyazlı takımın hücumunun temelini oluşturdu. Adım adım beklenen gol de 42. dakikada geldi. Harika bir organizasyon sonucunda ceza alanında topla buluşan Haji Wright takımı öne geçiren isim oldu. 45’te sahneye bu kez Veysel Sarı çıkarken, farkı ikiye çıkardı. Antalyaspor adına ilk yarıda bir senaryo yazılsa bundan daha iyisi olamazdı.

İkinci yarı ise işler tam olarak terse döndü. İkinci yarının başında gelen Beşiktaş golü, bir anda Antalyaspor’un elini ayağına dolaştırdı. Bu golden sonra rakibini kendi yarı sahasında kabul eden Kırmızı-Beyazlılar, kontratakla gol ararken, kalesinde gördüğü gol tam bir yıkım oldu. Güray Vural’ın inanılmaz hatasını değerlendiren Batshuayi, Beşiktaş için galibiyet fişeğini yaktı. Son darbe de Ghezzal’dan geldi.

Yükselen bir form düzeyi olduğu çok net, ancak Antalyaspor’un özellikle ikinci yarılarda oyundan düşmesine net bir çözüm bulunmalı.