RESİM ÖĞRETMENİ ANTALYA'DA SERGİ AÇTI

İstanbul'da yaşayan resim öğretmeni Yalçın Yüksel (37), misafirliğe geldiği Antalya'da sergi açmaya karar verdi.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, yönetim kurulu üyesi Sevda Kesim, ressam Yalçın Yüksel, teyzesi Sultan Kovacıklı birlikte kesti.

ANSAN Başkanı Sırma, "Bu sergi sürpriz oldu. Misafir ressamımız derneğimizi aradı, sergi açmak istediğini söyledi. Boş günlerimiz olduğunu söyleyince sevindi, tablolarını İstanbul'dan getirtti. Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergilenen eserlere hayran kaldım" dedi.

'TEYZEM ÖNERİDE BULUNDU'

İstanbul'un Maltepe semtindeki bir özel eğitim merkezinde resim öğretmenliği yaptığını aktaran Yalçın Yüksel, Antalya'da ilk kez resim sergisi açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Antalya'da yaşayan teyzeme misafir olarak gelmiştim. Resim çalışmalarımdan, açtığım kişisel sergilerden bahsedince teyzem de 'Antalya'ya gelmişken burada da bir sergi aç' önerisinde bulundu. 'Neden olmasın?' dedim. ANSAN'dan da olumlu yanıt alınca çok sevindim, hemen gün aldım, tablolarımı İstanbul'dan getirttim. Antalyalı ressamlarla, sanatseverlerle tanışmak, kaynaşmak beni onurlandırdı."

STANDART ANLAYIŞIN DIŞINDA

11'inci kişisel resim sergisini Antalya'da açmanın heyecanını yaşayan Yalçın Yüksel'in yağlıboya ve akrilik boya teknikleriyle ürettiği resimlerinde retro-nostalji ve postmoderin tarzların çizgilerini, renk ve kompozisyonlarını görmek mümkün. Yüksel, "Kendimi standart anlayışın dışında tutuyorum" dedi.

DHA