REKTÖR ÖZKAN’DAN ÖĞRENCİLERE MESAJ

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, sosyal medya üzerinden öğrencileri için ilk mesajını paylaştı

Türkiye genelinde Resmi Gazete’nin 14 Ağustos tarihli sayısında yayımlanan karara göre, 16 üniversitenin rektörü değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atamalar neticesinde Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) koltuk değişimi yaşandı. Alınan karar doğrultusunda ise Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın yerine Prof. Dr. Özlenen Özkan atandı. Göreve gelir gelmez çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Özkan, öğrenciler ile ilk temasını sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile kurdu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Akdeniz Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olarak göreve başlayan Prof. Dr. Özlenen Özkan, sosyal medya hesabı üzerinden öğrencileri için bir mesaj paylaştı. Prof. Dr. Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili öğrencilerimiz, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında derslerin nasıl yapılacağına ilişkin sorularınız olduğunu biliyorum. YÖK tarafından Üniversitelerin eğitim öğretim takviminin 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlanması istenilmiştir. Hepinizin bildiği gibi tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını devam etmekte ve bizler için ailelerin bizlere emaneti olan sizlerin sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Bu sebeple Üniversitemizin kurul ve komisyonları yeni eğitim öğretim döneminin sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yürütülmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Farklı program ve uygulamalara sahip fakülte ve meslek yüksekokullarımızda en doğru eğitim modeli için yapılan çalışmaların sonucu en kısa sürede sizlere duyurulacaktır. Esas varlık sebebimiz olan siz sevgili öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağımıza hiç şüpheniz olmasın. Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.”

MUSTAFA KOZAK