REKTÖR KALAN LİDER’E KONUŞTU

ALKÜ’de yapılan atamalar ile ilgili çıkan dedikodulara cevap veren Rektör Kalan, Lider Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Kalan, “Biz kamuda alım yaparken YÖK’ün açıklamış olduğu adalet ve liyakat projesini dikkate alıyoruz. Yaptığımız bütün atamalar şeffaf. Atamalar ile ilgili ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır” dedi

Geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) yapılan atamaların liyakatten uzak olduğu ile ilgili ortaya bazı iddialar atıldı. ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan, bu iddialara Lider Gazetesi’ne verdiği demeçlerle cevap verdi. Yapılan atamaların şeffaf ve liyakate dayalı olduğunu belirten Kalan, “Aslı astarı olmayan bu iddialar devlet kurumlarına zarar veriyor. Biz geçiciyiz, kurumlar kalıcı. Herkesin bu hassasiyette olması gerekir. Ortaya atılan iddialarla ilgili ellerinde belge olduklarını söylüyorlar. Biz de o belgeleri merak ediyoruz. Bizim yaptığımız her atama liyakata dayalı ve şeffaf bir ortamda gerçekleşiyor. Biz kamuda alım yaparken YÖK’ün açıklamış olduğu adalet ve liyakat projesini dikkate alıyoruz” dedi.

KALAN’DAN LİYAKAT VURGUSU

Bilim yuvası olan üniversitelerde atamaların liyakat esaslı olması gerektiğini belirten Kalan, “Biz alımlarda mülakatları çok esas almıyoruz. Sınavlarda gösterilen başarı ile alım ya da atama yapıyoruz. Yaptığımız atamalar liyakate dayalıdır. Üniversitemizde ‘Görevde Yükseltme’ sınavı yapıyoruz. Bu sistem bile liyakate verdiğimiz önemi gösteriyor. Ayrıca biz kurum olarak öğretim üyeliği alımlarında da gerekli hassasiyeti gösteriyoruz” diye konuştu.

ATAMALAR CANLI YAYINLANIYOR

Öte yandan yapılan atamaların ve işçi alımlarının nasıl yapıldığı ile ilgili bilgi veren Kalan, “İşçi alımlarımız canlı yayın, idari personel alımlarımız KPSS, akademik personellerimiz ise liyakat esasına dayalı şekilde alınmaktadır. Yaptığımız her işlem kayıt altındadır. Biz şeffaflığı bu kadar önemsiyorken, bu tarz iddiaların ortaya çıkması çok üzücü. Biz eş durumuna bile çok sıcak bakmıyoruz. ALKÜ’de ahbap çavuş ilişkisiyle alım yapılması söz konusu bile olamaz. Yapılan iftiralar emeğimizi gölgeliyor” şeklinde konuştu.

“AMACINI ANLAMIŞ DEĞİLİM”

İddiaları ortaya atan şahıs ile ilgili de konuşan Rektör Kalan, “Bu iddiayı ortaya atan kişinin amacını anlamış değilim. Kişisel bir husumette olabilir, beklediği bir görevde olabilir. Ya da yönetimin değişmesi onu rahatsız etmiş olabilir. Tam olarak nedenini bilmiyorum. İddiaları ortaya koyan kişi, elinde belgeler olduğunu söylüyor. Keşke o belgeleri görebilsek. Böyle iftiralarla bu iş yürümez. Yaptığımız her alımın arkasındayım. En ufak bir usulsüzlük söz konusu olamaz. Biz geçiciyiz, kurumlar zarar görmesin temel derdimiz budur” şeklinde konuştu.

MAHSUM ALTAŞ