REKORLAR SEZONU TAMAMLANIYOR

Süper Lig’de muhteşem bir ikinci yarı geçiren Antalyaspor, birçok rekorun tarihi olan 2021-2022 sezonunu bugün kapatıyor. 15 maçtır rakiplerine geçit vermeyen Akrep, Nuri Şahin’in de son maçına çıkmasının beklendiği karşılaşmada Galatasaray’ı ağırlayarak, sezona veda edecek.

Antalyaspor, ilk yarısında büyük hayal kırıklığı yarattığı, ikinci yarıda ise muhteşem bir performans sergilediği 2021-2022 sezonuna veda ediyor. Birçok rekorun yeni tarihi olarak belirlenen 2021-2022 sezonunun son haftasında Galatasaray’ı ağırlayacak Akrep, taraftarı önünde iyi bir vedaya hazırlanıyor. Yasin Kol’un düdük çalacağı karşılaşmanın başlama saati 20.00 olacak.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Devre arasında düşme hattında girdiği Süper Lig’de Avrupa kupalarına katılmayı kıl payı kaçıran Antalyaspor, birçok rekora da 2021-2022 sezonunda imza attı. Nuri Şahin’in göreve gelmesiyle birlikte adeta çehresi değişen Kırmızı-Beyazlılar, geçen sezon kırdığı yenilmezlik rekorunu bu sezon geliştirdi. Ersun Yanal ile 13 maçlık yenilmezlik rekorunu kıran Antalyaspor, Nuri Şahin ile bu seriyi 15’e çıkarırken, Galatasaray karşısında 16 yapmayı hedefliyor.  1998 yılındaki 6 maçlık galibiyet serisini de bu sezon egale eden Antalyaspor, Tamer Tuna’ya ait 8 maçlık deplasmanda yenilmezlik rekorunu da Kasımpaşa galibiyetiyle tekrarladı.

NURİ ŞAHİN’DEN SÜRPRİZ BEKLENİYOR

2020-2021 sezonu başında Almanya’nın Werder Bremen takımından transfer edilen Nuri Şahin, Ersun Yanal döneminin ardından teknik patronluğa getirilirken, futbolculuğa da Galatasaray karşısında resmen veda etmesi bekleniyor. Genç çalıştırıcının, Galatasaray karşısında son kez oyuna girerek, taraftarı önünde aktif futbol hayatına veda etmesi bekleniyor.

STADYUMUN ADI DEĞİŞTİ

Yapıldığı günden bu yana Antalya Stadyumu olarak anılan Antalyaspor’un evi, bu karşılaşmayla birlikte adını değiştiriyor. Bürokratik engeller sebebiyle bugüne kadar isim sponsoru alamayan stadyumun yeni adı Corendon Airlines Park olacak. 5 yıl sürecek bu anlaşmadan Antalyaspor’un yaklaşık 5 milyon euro kazanması bekleniyor.

GALATASARAY’A ŞANS TUTMUYOR

Bu sezonun en flaş takımlarından birisi olan Antalyaspor’un şansı, Galatasaray’a karşı tutmuyor. Bugüne kadar 61 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Antalyaspor 8 kez kazanırken, Galatasaray ise 36 kez 3 puanın sahibi oldu. 17 karşılaşma ise eşitlikle tamamlandı.

11 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Sarı-Kırmızılılarla oynadığı son 11 maçta galibiyet yüzü göremeyen Antalyaspor’un son kazandığı maç 2015-2016 sezonunda oynandı. O mücadeleyi 4-2 kazanan Antalyaspor, sonrasında oynanan 11 maçta 8 yenilgi ve 3 beraberlik gördü.

SEZONU KÖTÜ KAPATIYOR

Yenilmezlik serisini 16 maça çıkarmayı hedefleyen Antalyaspor, sezonun son maçlarında ise aradığını bulamıyor. Süper Lig'de mücadele ettiği son 4 sezonda oynadığı son hafta maçlarında galip gelemeyen Antalyaspor 2 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, son olarak 2016-2017 sezonunun kapanışında Gaziantepspor’u 4-1 ile geçmişti.

 

 

38. HAFTA

Hakem: Yasin Kol

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Güray Vural

Fernando

Fredy

Doğukan Sinik

Ndao

Luiz Adriano

Haji Wright

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Domenec Torrent

Muslera   

van Aanholt   

Nelsson   

Marcao   

Sacha Boey   

Pulgar   

Berkan Kutlu 

Babel

Kerem Aktürkoğlu

Halil Dervişoğlu

Gomis

 

Stadyum: Antalya

Saat: 20.00

TV: Bein Sports