REKORA DOYMUYOR!

Maç eksiğiyle en yakın takipçisi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 3 puan önünde zirvede yer alan Alanyaspor, rekor üzerine rekor kırıyor

Süper Lig'deki en başarılı sezonunu geçiren Turuncu-Yeşilliler, geçen sezonun aynı döneminden tam 5 puan daha fazla kazandı. Geçen sezonun ilk 9 haftasında 18 puanı hanesine yazdıran Antalya ekibi, bu sezon ise 23 puan toplayarak rekorunu bir adım daha geliştirdi.

14 HAFTA ZİRVEDE

Geçen sezon da bir süre liderliği taşıyan Alanyaspor, bu sezonla birlikte toplam 14 haftayı zirvede tamamlamayı başardı. Alanyaspor, aynı zamanda bu sezonun Fenerbahçe'den sonra en çok gol atan (19) ve en az gol yiyen (3) takımı olarak da dikkat çekiyor. Öte yandan Alanyaspor, Avrupa’nın 5 büyük lig ve Süper Lig'de İspanyol temsilcisi Atletico Madrid’in ardından 3 golle en az gol yiyen 2. takım komunda.

İÇ SAHADA YENİLMEZ

Turuncu-Yeşilliler, Konyaspor galibiyetiyle evindeki yenilmezlik rekorunu egale etti. Önceki sezon evinde tam 9 maç boyun eğmeyen Alanyaspor, Konyaspor'a boyun eğmeyerek yeni bir rekorun eşiğine geldi. 12. haftada evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak Antalya temsilcisi, güçlü rakibine yenilmediği takdirde kendi rekorunu da geliştirmiş olacak.

FARUK ÇELİK