Rekor kıra kıra şaha kalkacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Antalya’da 17 milyondan fazla ziyaretçi beklediğimiz bir yıl. Bundan sonra rekor kıra kıra turizm sayılarını yukarıya taşıyarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Antalya'nın Serik Millet Bahçesi’nde vatandaşlara buluştu. Vatandaşlarla buluşmaya AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Cumhur İttifakı Serik Belediye Başkanı adayı Veli Vural ve Alkoçlar Şirketler Grubu ve Lider Haber TV CEO’su Ender Alkoçlar katıldı.  İkinci kez bakan olduktan sonra Antalya'yı ilçe ilçe, köy köy, kasaba kasaba dolaştığını dile getiren Bakan Ersoy, “Burada çiftçilerimizle, esnafımızla, öğrencilerimizle, gençlerimizle, iş adamlarımızla, yatırımcılarımızla, turizmcilerimizle bir araya geliyoruz. Sorunlarını dinliyoruz, ihtiyaçlarını yerinde görüyoruz. Müdürlerimizle beraber bu çalışmaları kısa, orta, uzun vadeli programlarla çöze çöze ilerliyoruz. Son 75 gündür yoğun bir şekilde Antalya'mızı karış karış dolaşıyoruz. Dolaştıkça da Antalya'mızın sorunlarına, ihtiyaçlarına daha fazla hakim oluyoruz” diye konuştu.


17 MİLYONDAN FAZLA TURİST BEKLENTİSİ

Ersoy, geçen yılı yaklaşık 16 milyon turistle rekor kırdığını ve bu yıl beklentinin 17 milyondan fazla olduğunu kaydederek, “2023 yılını Türkiye rekor sayıda ziyaretçiyle kapattı 57 milyona yakın misafir aldık. Bunun 16 milyon gibi büyük bir kısmını da Antalya'da ağırladık. 2024 çok daha iyi olacak, Antalya’da 17 milyondan fazla ziyaretçi beklediğimiz bir yıl. Bundan sonra rekor kıra kıra turizm sayılarını yukarıya taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Antalya’da 2.7 milyon nüfustan bahsediyoruz. Kentin coğrafi konumuna baktığımız zaman Gazipaşa'dan, Kaş'a kadar 680 kilometrelik uzunluğa yayılmış bir şehirden bahsediyoruz. 19 tane ilçemiz var. Hem yurtdışından, hem yurt içinden çok yoğun göç alan bir şehiriz. Artık sadece Türkiye Türklerin gözünde değil, dünyanın en güzel turizm şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu kadar hızlı bir Antalya’ya sahipken, Antalya asla duramaz, hep koşmalı. Koşan bir Antalya görmemiz lazım. Çünkü Antalya durursa devamlı göç alan büyüyen bir şehir durursa aslında yerinde durmuyor, geriye gidiyor demektir” dedi.


“TURİST ESNAFIMIZLA BULUŞSUN İSTİYORUZ”

Bakanlık olarak Antalya’nın sorunlarını ele aldıkların ve hızlıca çözüm ürettiklerin anlatan Ersoy, “Antalya'mızın sorunları var mı, var. Ama Antalya'mızın çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki niyet olsun, istek olsun. Bakın geçtiğimiz dönemde sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı konulara bakacak olursak, Antalya'nın en büyük sorunlarından biri arıtma sorunuydu. Protokollerle devralıp Serik ve Kemer arıtmayı hayata geçirdik. Kıyı bandı boyunca halk plajları yaptık. Kültür Yolu Festivalleriyle, kültür ve sanata ki Antalya’mızı da dahil ettik. Yatırım yaptık. Yeni bir proje daha başlattık. Ne diyoruz? Artık turistlerimiz otellerde kalsın istemiyoruz. Otellerden dışarı çıksın istiyoruz. Şehirlerimize, şehir merkezlerimize insin, esnafımızla buluşsun istiyoruz” diye konuştu.


‘Geleceğe Miras’ projesi adı altında son 60 yılda arkeoloji alanında yapılmış işlere kadar bir işi gelecek 4 yılda yapmayı vaat eden yeni bir arkeolojinin altın çağı programını başlattıklarını kaydeden Ersoy, “Gece müzeciliğini ekleyerek, otellerinden çıkıp hem arkeolojik noktaları gezmeleri hem şehir merkezine Ulaşmaları için yeni bir programı daha bu yaz itibariyle hayata geçirdik. Amacımız şehrin elde ettiği gelirin şehir paydaşları tarafından doğru bir şekilde paylaşılmasını sağlamaktır. Bütün şehirde yaşayan esnafımızın, çiftçimizin bundan pay almasını sağlamak, sezonu 12 aya uzatmaktır, ve turist akışını tüm ilçelerimize dağıtmak. Bununla ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

“SELFIE ÇEKİLİP GİTTİLER, DEPREM TURİSTİYDİ”

Serikli vatandaşlarla buluşmasında Özhaseki, Türkiye'nin çok güzel ama zor bir coğrafya diyerek Kahramanmaraş merkezli depremde devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini anlatarak, “Cennet gibi bir vatan burası. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli var o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız yaşayamazsınız. En son deprem belası vurdu bizi. 680 bin evimiz, 170 bin işyerimiz yıkıldı. 18 ilimiz bu depremden etkilendi, 14 milyon insan zarar gördü. İlk geceden itibaren bütün belediyelerimizi bölgeye sevk ettik. Hatay'da CHP var. En büyük belediyelerimizi Hatay'a gönderdik. Siyasi tercih önemli değil, depremde enkaz altında kalan bizim insanımız. Ama nüfusu milyonlar olan, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan adamlar oraya özel jetlerle, medya ordusuyla gelip selfie çekilip, bırakıp gittiler. Onlarda deprem turistiydi” dedi.


SERİK'TE Kİ 68 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLECEK

Serik'teki 68 yıldır devam eden tapu problemi konusunda gerekli inceleme ve çalışmaların yapıldığını ifade eden Özhaseki şunları kaydetti: “Buradaki sorunu çözecek arkadaşların hepsini buraya getirdim. 68 yıllık bir ihtilaf var burada. Tapu kadastro davaları çok uzun sürer. Belli grup vatandaş adına tescil edilmiş tapular. Bizim vardığımız bir sonuç oldu. Burada bir kanun çıkarılması lazım. Kanun çıkarmadan şu anki idari yolla bu işi çözebilmek mümkün değil. Daha önce İstanbul Sultanbeyli'de yaptık. Bütün mülkiyet devlete geçti, şimdi devlet teslim etti. Burada da Aksu Çalkaya'da da yaptık. Orada ne kadar kanun maddesi yazılması gereken konu varsa mecliste bir torba yasanın içerisinde bütün tapuları belediyemize, belediyemizden de sizlere aktaracağız. Bunun dışında başka yolu yok. Tapu işini bir çözelim ondan sonra kentsel dönüşüm olsun derseniz onu da yapalım."