REFERANDUM YALANI

Batı cephesi 7’li masa şimdi de Amerika’dan gelen yeni algı kampanyasını uygulamaya soktu. Vatandaş seçimini yerli ve milli duran Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanınca şer cephesi hemen milli tavanlı bir kampanya planladılar. Peki, HDP veya Yeşil Sol Parti’ye ne diyecekler. Vatan hainleriyle FETÖ’cülerle kol kola yol yürüyen Kılıçdaroğlu, milli olmuş. Öyle çakma milliyetçilik olmaz. Bakın eski asena Meral Akşener’in bile milliyetçiliği tutmadı. Seçimin mağlubu olarak seçimden ancak 6 gün sonra açıklama yapabildi. O da son derece ruhsuz heyecansız bir açıklama yaptı. Kerhen  “Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz” dedi.

Bir de şimdilerde bu seçimlerin bir ‘referandum’ olduğu yalanını yayıyorlar. Bu bir referandum falan değildir. Bu kaybedilen bir seçimin ikinci ayağıdır. Yani Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2’nci turu yapılacaktır. Seçimler sıfır sıfır yeniden başlamayacaktır. Şer cephesi ağır yenilgisinin ikinci raunduna çıkmaktadır. Milyonlarca seçmenin ilk tur oylarını yok saymak faşizmin dik alasıdır. Parlamento çoğunluğu Cumhur İttifakı’nındır. Seçimler bu sonuçlarla kesin olarak sonuçlandırılmıştır. Bundan sonra 4 adayla yola çıkılan ancak 3 adayla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanılacak olan ikinci turudur. Siz bakmayın referandum yalanına.

KENDİNE OY VEREMEYEN LİDER

Ben anlamıyorum. Girdiği tüm seçimlerden hezimetle çıkan Kılıçdaroğlu, şimdi de son seçimlerde oy istiyor. Seçimlere ‘referandum’ diyor. Bence artık bu seçimler Kılıçdaroğlu’nun son seçimleridir. Bir referandum dediğine göre seçimin tek kazananı olacak. Kaybedene de ‘bye bye’ denmesi gerekir.

Bu Kılıçdaroğlu 2010 yılında yapılan referandumda da kendisine oy veremedi. Kılıçdaroğlu yıllar önce referandumdan hemen sonra yaptığı açıklamada, "Oy kullanmaya gelince, bugün partimizden bir açıklama yapıldı. İstanbul’da kaydımın olduğunu ben de biliyordum. Oysa ben de her yurttaş gibi oy kullanacaktım. Ama gerçekten bu tablo hoş değil. Sadece nüfus cüzdanı ile gidip İstanbul’da oy kullanacağımı düşünüyordum" demişti. Vay vay vay kendine oy vermeyi beceremeyen bir siyasi lider şimdi de Cumhurbaşkanlığına aday. Referandum dedikleri için referandumda oy kullanmayı beceremediğini hatırladım. Şimdi eğer bu bir referandumsa aman dikkat etsin de oyunu kullansın. Yoksa bu referandum sonuçlarından kaçış yok. Kaybedersen istifa edersin Sayın Kılıçdaroğlu…

OĞAN NE YAPAR?

Vallahi inanın ne yaparsa yapsın. Sonuçları değiştirmez. Ne yaparsa yapsın ATA İttifakı’na verilen oyların yüzde 50’si Cumhur İttifakı’na yüzde 20’si Millet İttifakı’na gider.  Yüzde 30’u sandığa gitmez. Sandığa gitmeyenlerin tamamı sandığa gidip Millet İttifakı’na oy verse bile aradaki yüzde 5’lik fark kapanmaz.