RE-ZA-LET

Maç öncesi Corendon Alanyaspor, Kadına El KAL-DI-RIL-MAZ pankartı ile sahaya çıkınca aklıma bu başlık geldi. Maçı anlatmaktan ziyade Farioli gitmeli konulu köşe yazıma da bu başlıkla başlıyorum.

Maça geçen haftaya göre 2 oyuncu değişikliği ile başlayan Farioli yine ne yaptığını bilmediğimiz, ne oynayacağı belli olmayan bir kadro ile başlangıç yaptı. Orta sahada geçen hafta en çok koşan ve ikili mücadele kazanan isim olan Umut yerine sol açık Oğuz ve sol kanat oynayan Zinedine Ferhat yerine Eduardo ile başladık. Açıkçası nasıl bir mantık, ne istedi hoca hiç bir şey anlamadım. Bu saçmalık ilk yarı da kendisini net bir şekilde gösterdi zaten. Maç başlar başlamaz kalemizde arka arkaya pozisyonlar vermeye başlayınca ligde hiç galibiyeti olmayan bir takıma karşı bu denli kötü oyun beni çok ama çok üzdü. Sayın yönetimimiz lütfen teknik direktör Farioli ile yolları ayıralım iki tarafa da zarar veriyor diye bağıran bir oyun vardı. Bu kötü oyunun doğal sonucu olarak defans arkasına atılan bir topta golü yedik. 2 pas yapmayı beceremeyen ama yüzde 70 topla oynayan bir takım ne maç kazanabilir ne de oyunu ele alabilir. Rahat rahat gelen Ümraniye bir de üstüne evlere şenlik kalecimizin kornerden yediği rezalet gol ile maçı ilk yarıdan bitirdi. Bu kaleci ile bu oyuncular ile iyi bile dayanıyoruz gerçekten. Vagner Love’lardan, Bakasetas’lardan, Davidson’lardan, Cisse’lerden şu seviyeye nasıl bu kadar hızlı düştük gerçekten anlamıyorum.

İkinci yarı başında hoca bişeyler yapar diyorduk ama yok aynı mantık, aynı sistemsizlikle çıktık sahaya. Topu aldık ve oyunu verdik. Sonra duran toptan biraz şans biraz bireysel beceri ile gelen gol ile fark bire insede maçı kazanacağımıza dair tek bir umudum yoktu. Golü atınca muhteşem hocamız oyuncu değişikliği yaptı ve golü atıp moral bulan Eduardo’yu çıkardı. Yani ya bilerek yapıyor ya da sorunları var. Umut biraz bizi hareketlendirse de bir geldiler yine golü attılar gittiler.

Gol beklentisi Alanyaspor’un kaçtı biliyor musunuz 0.37 yani 1 gole bile çok çok uzağız. Bu ne demek bırakın yenilmeyi bir gol dahi atacak pozisyon bulamamışız koca 90 dakikada. Peki 3 gol atan Ümraniye’nin kaçtı? 1.08 yani atmaları gereken gol 1’di. Peki bu ne demek? Kaleciniz berbat demek. Gerçi kalecimizin rezaletini söylemeye istatistikte gerek yok göz var nizam var.

Ya hadi her şeyi geçtim. 3. golü bulan Ümraniye tempoyu bir düşürdü resmen maç durdu ve biz öyle durup hiç bir şey yapmadık. Gerçekten ne yazılır bilmiyorum. Evet takım iyi değil, futbolcu kalitesi düşük ama Ümraniye’den de iyiyiz ya. Gerçekten acil hoca değişikliği ile sezonu kurtarmalıyız. Hasan Başkan’dan acil bir hamle gerekiyor. En azından hocanın kavga ettiği ve inatla oynatmadığı Famara’yı kazanırız.