RASİM OZAN KÜTAHYALI VE ÜMİT ZİLELİ LİDER TV'DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli Lider TV’de yayınlanan Barometre ile gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler’ uyarısına Kütahyalı, “Toplumsal barışa katkısı yok toplumsal gerginliği artırıyor. Uyarı niteliğinde tehdittir” açıklamasını yaparken, Zileli ise “Kemal Kılıçdaroğlu Siyasi Cinayetler konusunda doğru yaptı. İlk defa genele seslendi. Tehdit yok” ifadelerini kullandı.

Her geçen gün yepyeni programlara bir yenisini daha ekleyen Lider TV, bu akşam Barometre ile izleyiciyle buluştu. Rasim Ozan Kütahyalı ve Ümit Zileli’nin gündemi değerlendirdiği programda Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye'de SİHA'nin fikir babası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünürü Özdemir Bayraktar’ın vefatıyla birçok detayın ortaya çıktığını belirtti. Bayraktar’ın Milli Teknoloji hamlesini 70’lerin başından bu yana kafaya koymuş bir adam olduğunu söyleyen Kütahyalı, “Baykar teknoloji TSK’nın 90’lardan beri teknoloji üretiyor. İHA’lar ve SİHA’lar milli teknoloji. Milli savunma alanında inanılmaz yatırımları ve başarıları var” dedi. Ümit Zileli, Baykar ile ilgili, “Teknofest’te gençlere inanılmaz müthiş kapılar açılıyor. Türkiye öyle bir ülke ki kamplaşma var. F-35’leri konuşuyoruz. Türkiye 11-12 yıldır çok önemli parçalarını Eskişehir’de üretti” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYALI: “NET POLİTİKA OLMALI”

Merkez Bankası’ın kararını değerlendiren Kütahyalı, “Değerli TL değersiz ve ekonomiktir. Türkiye 13 sene dolar sabit kaldı ve çok düşüktü. O dönemde birçok fabrika kapandı ithalat çok rahatladı. İnşaat sektörü arttı. Anti ithalat yapıyoruz. Cari açık veriyoruz. Zengin kesim yani birikimi olan kesime bir şey olmuyor. Enflansyonu indirelim gibi bir düşünceye kapılmamalı hükümet. Problem: Bir ülkede ürettiğinden fazla tüketirsen o ülke tıkanıyor. Pandemide kur artışına millet dayanırdı ama şimdi geçti artık. Liberal düşünceyi benimseyen bir insanım ama pratikte bu düşünceler kitapta yazdığı gibi işlemiyor. Türkiye çin modelini benimsemek istiyor. Ama buna uygun bir model yok. Memura ve işçiye iyi bir zam yapılmalı. Bir politika benimsenmeli. Net politikayla halkı koruyan bir politikaya gitmemiz lazım.

Enflasyon artacak diye düşünmemek lazım. Düşer geri gelir önemli olan alt ve orta sınıfları korumak. Net politika olmalı” diye konuştu.

ZİLELİ: “İNSANLARIN KENDİ PARALARINI KULLANACAKLARI DÜNYA”

Ümit Zileli ise ekonomiye ilişkin, “Asgari ücret 300 dolara düştü. Bu ülkede neoliberalizm bitmiştir. Dünya insanların kendi paralarını kullanacağı dünyaya gidiyor. Yani tek paraya bağımlı hale gelmeyi bırakıyor artık insanlar. Çin de bunu uygulamaya başladı. 3 tane Amerikalı milyarderin parası 4 milyar insanın kazancına eşit.  Ben olsam çıkarım halkın karşısına gayet samimi şekilde tüm gerçekleri halka anlatırım. Borcumuz var eritmemiz lazım ama yine de adaleti elden bırakmam” ifadelerini kullandı.

ZİLELİ: “BÖCEK’İ HAKLI BULMUYORUM, BU BİR FAŞİZMDİR”

Lider Gazete’nin bugünkü ‘Kitapsızlar’ manşetini değerlendiren Rasim Ozan Kütahyalı, Zileli’ye yönelttiği ‘Kitap Fuarı’ında Muhittin Böcek Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını yayınlamamakta haklı mı?’ sorusuna ise Zileli, “Böcek, kitapta ayrım yapamaz. Niye Selahattin Demirtaş’ın kitaplarına yer vermiyor. Satışı serbest bir kitabı isteyen alır okur isteyen okumaz. Ulusalcı Kemalist bir insan buna kızmaz. Muhittin böcek’i haklı bulmuyorum. İnsanları seçme ve okuma özgürlüğünden alıkoyamazsın. Bu faşizmdir” diye konuştu.

KÜTAHYALI: “ATEŞE BENZİNLE GİTMEK”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi Cinayetler’ uyarısına sert ve net bir şekilde İmkansız ve asla olamaz diyen Kütahyalı, “Siyasi cinayet olduğu an direkt hükümetin sorumluluğu altında olur. Hükümet müsaade erse orda sorun vardır. Siyasi cinayetler içişleri bakanının yüzde yüz sorumluluğudur. Şuan siyasi cinayetler imkansız asla olamaz. Hükümetin siyasi cinayete izin vermez. Öldürenler ve öldürecekler her şey belli. Siyasi cinayet demek devleti direkt bağlar. Bürokratlara sesleniyorum. Neden 18 Ekim diye milat veriyor. Bir bildiği varsa çıkıp net bir şekilde konuşmalıydı. Sen bu büroklatlarla beraber yürüyeceksin. Uyarı niteliğinde bir tehdit bu. Açıklamayası gerginliğe ateşe benzinle gitmek. Çok yanlış” dedi.

ZİLELİ: “DERİNE OPERASYON YAPMAK İSTYEN KAFALAR OLABİLİR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Siyasi cinayetler’ ifadesini doğru bulan Zileli, “ 91-91 çok tehlikeli yıllar. PKK’nın en aktif olduğu yıllar. Asıl büyük darbe Sivas katliamıdır. 8 saat sürdü. Valinin makamını bastılar. Az kalsın linç edilecekti. 92’den 95 cinayetlerine kadar neler neler yaşadık. Sonrasında iş zıvanadan çıkmaya başladı. Refah partisinin iktidara gelmesi. Türkiye’de şuan 93 ortamı var. Cinayet yok ama kemal Kılıçdaroğlu 2 defa kılpayı kurtuldu. Çubuk’ta ve Karadeniz’de PKK’lılar ateş açtı. Çubuk çok acıklı. Bir yığın gazeteci evinin önünde ölümden döndü. Ahmet Taner Kışlalı kamuda başörtü kullanılmamalı derdi. Ben de hala derim şuan da derim. Üniversitede okuyan çocuklar için yanlıştı. Şuanda insanın irkilmemesi mümkün değil. Haziran 2023’e kadar Türkiye dayanamayacak. Müthiş bir halkta yoksulluğun getirdiği kaos ortamı var. Belki 1970’lerde genç bir adamdım ve bunun içinde yaşadık. Birçok isim öldürüldü. Savcılar, polisler herkes öldürüdü… Doğal cinayet değil bunlar. Şimdi de derine operasyon yapmak isteyen kafalar olabilir. Terördün ortaya çıkmasında yoksul ve aç insanların ortaya çıktığı ortamların arttığı zamanlardır. Türkiye öylesine kanlı deliklerden virajlardan geçtiki Kemal Kılıçdaroğlu Siyasi Cinayetler konusunda doğru yaptı. İlk defa genele seslendi. Tehdit yok. CHP’yi tek parti sanmayın. Tüm partiler içinde” dedi.

KÜTAHYALI: “2023’E GİDEN SÜREÇTE ÇOK ÖNEMLİ”

Türkiye’deki 4 siyasi parti liderinin önemine vurgu yapan Kütahyalı, bu partilerin 2023’e giden süreçte sağduyularının önemine vurgu yaparak, “Türkiye’de 4 tane önemli lider var. Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Meral Akşener. Sağduyular 2023’e giden süreçte çok önemli. Bu tecrübeli liderlerin sağduyu Türkiye’de bazı şeyleri engelleyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.