RANT YOKSA ÇÖZÜM DE YOK

Belediyeler vatandaşın sorununu çözmek için var. Ama bizde bu anlayış biraz farklı. Eğer bir yerde RANT varsa bütün sorunlar anında çözülüyor. Şayet yoksa YANDIM ANAM VAY!

Bırakın sorunun çözülmesini KANGREN olması için ellerinden ne geliyorlarsa yapıyorlar. Hiçbir engel çıkarılmasa bile bir şey yapılıyormuş gibi gösterip hiçbir şey yapılmıyor.

Bu konuda Antalya’da iki ayrı belediyeden iki farklı örnek vereceğim. Sonra kararı sizlere bırakacağım. Azıcık da ben yorum katacağım amma. Birinci örnek Muratpaşa Belediyesi’nden. Bu ilçe yıllardır CHP’li Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Yani sözde yerelde hizmetin adresi konumunda. 

Hizmet derken öyle asfalt, kaldırım veya park gibi konulardan bahsetmiyorum. Hani o RANT VARSA canları istediğinde JET HIZIYLA yaptıkları İMAR PLANI TADİLATI gibi! Muratpaşa’da yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı Kızılarık ve Yeşildere mahalleleri var. Bu iki mahallede üzerinde gecekondular olan VAKIF ARAZİLERİ de var.

Yıllar önce bu tür sorunların çözümü için devlet 4706 sayılı bir yasa çıkardı. Amaç arazilerin ekonomiye kazandırılması ve vatandaşın sorununun çözümü! Birçok belediye konuya gerçekçi yaklaşıp Vakıflar Genel Müdürlüğü ile masaya oturup belediyeye ait arazileri TRAMPA yoluna gitti. Binlerce kişinin sorunu çözüldü, tapular hak sahiplerine verildi.

Hatta tapularını alan vatandaşlardan birçoğu evini, arsasını ya müteahhite verdi ya da kentsel dönüşüm amacıyla TOKİ veya belediyeye. Sonuçta kimisi bir kimileri de iki üç daire sahibi oldu. Ancak bizim Muratpaşa Belediyesi ne hikmetse bir türlü Vakıflar Genel Müdürlüğü ile anlaşamadı veya anlaşmak istemedi. Çünkü burada RANT olmadığı için mırın kırın ettiler.

Benim öğrendiğim kadarıyla Muratpaşa TRAMPAYA pek yanaşmak istemiyor. Hatta Vakıflar’a teklif edilen araziler ile mevcut arazilerin değeri arasında BÜYÜK FARK varmış! Yahu hangi devlet kurumu böyle bir pazarlığa yanaşır ki? Burada fedakârlık yapması gereken öncelikle Muratpaşa Belediyesi olmalıyken o da RANT olmayınca TOPU TACA ATMAYI tercih etmiş durumda.

Dün Muratpaşa Belediyesi bu iki mahalle hakkında bir açıklama yaptı. Yok efendim defaten bu arazileri istemişler de devredilmemiş de ilerleme sağlanamamış da; YERSEN misali…

Siz üzerinize düşen görevi tam manasıyla yerine getirmeyin, RANT YOK diye savsaklayın sonra da çıkın LAF EBELİĞİ yapıp ZİHİN BULUNDIRMA gayretine girin. Yahu sen görevini yerine getirmez, TRAMPA yapmaz, işi çözümsüzlüğe sürüklersen VAKIFLAR DA tabi ki arazisini isteyecek ve TAHLİYE talep edecek.

Zaten böyle yapmazlarsa o kurumun başındaki adamlara GÖREVİ İHMALDEN ve DEVLETİ ZARARA UĞRATMAKTAN ya soruşturma ya da dava açılır.

Şimdi dönüp bir geriye bakalım. KIRCAMİ konusunda ne yaptınız bir açıklayın. Sakın Konya’ya gidip mahkeme kapısından döndürüldüğünüzün hikayesini falan anlatmayın.

Bakın ben ve aklıselim düşününler sizin ne yapmaya çalıştığınızı çok iyi anlıyoruz. Seçim öncesi kendinize yeni bir malzeme yaratma peşindesiniz başka bir şey değil.

Yoksa o bölgede RANT olsaydı vallahi de billahi de anında TRAMPAYA girerdiniz. Nasıl mı? Tıpkı eski REAL AVM alanıyla ilgili İMAR PLANI TADİLATINA onay verdiğiniz gibi.

Yoksa bu işe gerçekçi yaklaşsaydınız, 2016 yılında Kepez Belediyesi’nin Gazi Mahallesi’nde VAKIFLARA ait ve üzerinde 5 binden fazla kişinin yaşadığı arazilerin TRAMPA edildiği gibi yapar sorunu da çözerdiniz.

Tabi RANT olmayan yerde bunu yapabilmek BECERİ ve AKIL ister. Tabi o da sizde var ise!

YUH OLSUN HEPİMİZE!

Geçen hafta Lara yolunda kaldırımı mesken tutan akli melekelerini neredeyse kaybetmeye başlamış bir kadıncağızdan bahsetmiştim. Adı Sibel Baltacıbaşı ve 60 yaşlarında. Kimine göre iyi bir mal varlığı var kimine göre ise ŞİZOFRENİ tanısı konulmuş bir hasta. Akrabaları var, vasi tayin edilen avukatı var. Parası pulu da var. Tek eksik sağlıklı düşünememesi!

ESKİ MEZBAHA KAVŞAĞI civarında bütün eşyalarıyla kaldırımda yaşıyor. Çamaşırını ve bulaşığını bile buralarda yıkıyor. Hijyen SIFIR. Görüntü ise YÜREK SIZLATIYOR!

Bu yol öyle sıradan bir ara cadde falan değil, en ünlüsünden en zenginine, en üst düzey bürokratından en yetkilisine burayı kullanıyor ve sanırım onlar da GÜLÜP GEÇİYOR!

Yapılacak tek şey POLİS ZORU ile bu hanımefendinin (ESKİ HOSTES) tedavi için derhal HASTANEYE YATIRILMASI. Tek şey bu. Vasisi de bunu talep ediyor zaten!

Sayın Antalya Valisi HULUSİ ŞAHİN’den insanlık adına rica ediyorum. Sayın Valim, “Kanunlar el vermiyorsa bile ALLAH RIZASI için bu işlemi yaptırın. İnanın benim gibi binlerce insanın vicdanı sızlıyor. Eminim sizin de öyledir. Umarım el atarsınız.”

Artık benim için sözün BİTTİĞİ YER bu görüntü. Sizi bilmem!