RANT OYUNUYLA 'SAADET' OLMAZ

2021 yılında Korkuteli’nde 40 dönümlük tarım arazisi satın alan Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu’nun, nüfuzunu kullanarak bölgede rant elde etmeye çalıştığı iddia edildi. Manavoğlu’nun 800 bin liralık arazisini, konut arazine dönüştürerek 25 milyon liraya yükseltmeye çalıştığı öne sürüldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Saadet Partisi Meclis Üyesi Mehmet Manavoğlu’nun 2021’de Korkuteli ilçesinde bulunan Bayat Köyü’nde satın aldığı tarım arazisine ilişkin bomba etkisi yaratan bir iddia ortaya atıldı. Armut yetiştiriciliğinin ve tarımın oldukça yaygın olduğu bölgedeki tarım arazisini rant elde etmek için konuta çevirmek isteyen Manavoğlu’nun girişimi, bölge halkından büyük tepki çekti.

ÇAREYİ MECLİS ÜYELİĞİ NÜFUZUNU KULLANMAKTA BULDU

İddiaya göre 2021 yılında Bayat Köyü’ndeki iki farklı bölgede toplam 40 dönümlük tarım arazisi satın alan Manavoğlu, 2022’de arazisini konut arazisine dönüştürmeye karar verdi. Tarım arazisinde yapacağı değişikliği kanuna uydurmakta zorlanan Manavoğlu çareyi ise belediye meclis üyeliği nüfuzunda buldu.

BÜYÜKŞEHİR’E İYİLİĞİNİN KARŞILIĞINI ALDI

Geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmasına ilişkin gündem maddesini onaylaması yönünde rica bulunan CHP’li büyükşehir yönetimi Manavoğlu’nun ilk durağı oldu. Büyükşehir belediyesinin desteğini alana Manavoğlu, her iki belediyedeki meclis üyelerini de tek tek arayarak ricada bulundu. Meclis toplantılarında yapılan oylamada ise Manavoğlu’nun talebi kabul edildi. Manavoğlu 1/1000’lik ve 1/5000’lik planları meclisten geçirdi.

VATANDAŞLARA BÜYÜK HAKSIZLIK

Tarım toprakları ve armut yetiştiriciliğinin oldukça yaygın olduğu bölgede ise yapılmak istenen rant girişimi oldukça ters tepkilerle karşılandı. Manavoğlu’nun meclis üyesi sıfatıyla, tarım arazilerini ranta çevirmesi bazı kesimlerin tepkisini çekti. Tarım arazilerinin arasına yapılacak lüks konutların, arazi değerini 25 milyon liraya kadar yükseltmesi vatandaşlara büyük bir haksızlık yapıldığını ortaya çıkardı.

KAMU KESİNTİSİ KANUNA UYGUN YAPILMADI

Öte yandan Manavoğlu’nun projesine ilişkin hazırlanan imar planlarında yer alması gereken yüzde 40’lık kamu kesintisinin de bulunmadığı öğrenildi. İmar planlarında kamu alanı olarak kesilmesi gereken park ve belediye hizmet alanlarının özel kullanım alanı gibi bırakıldığı, bu kapsamda hatalı bir imar planının yürütmeye koyulduğu görüldü.

İMAR PLANLARINA İTİRAZ EDİLDİ

Konuya yönelik bazı kesimlerin imar planlarına ilişkin itirazların belediye meclisine teslim ettiği de bilinirken, itirazların bir sonraki belediye meclisinde görüşüleceği öğrenildi.

Lider Gazete