ÖNCE İFTAR SONRA SAĞLIK

Türk Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, Ramazan ayı ile birlikte kan ve plazma bağışında yaşanabilecek azalma için vatandaşlara çağrıda bulundu. Özkoç, “Tüm bağışçılarımızı iftardan sonra kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Rabia DEMİROK, Özge TOPTAŞ

Türk Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, Lider Haber’de yayınlanan Turuncu Koltuk programının canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci İbrahim Okumamış’ın sorularını yanıtlayan Özkoç, Ramazan’da da kan bağışçılarını kan vermeye davet etti. Özkoç, burada yaptığı konuşmada Kızılay tarafından Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek verileceğini söyleyerek, “Bu Ramazan da hayırseverlerimizden gelen fidye, fitre, zekat ve her türlü bağışları yurt içinde 220 bin aileye hane başı 500 lira olmak üzere tam 110 milyon liralık bir yardımda bulunacağız. Sabit aşevlerimiz ve mobil aşevlerimiz var. Ramazan’ın 30 günü boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak yemekler dağıtılacak. Bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanmış olan 100 bine yakın gıda kolimiz var. Bunları ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Sadece ramazanda değil, desteklerimizi tüm bir yıla yayarak devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“İFTARDAN SONRA KAN VERİLEBİLİR”

Ramazan ayında insanların kan vermek istemediğini, fakat iftardan sonra da kan verilebileceğini söyleyen Başkan Özkoç, şuan kan stoklarında ciddi bir düşüş olmadığını ve kan bağışında bulunmak isteyen herkesi kan merkezlerine davet ettiğini söyledi. Özkoç, Ramazan ayında kan bağışında bulunmak isteyenlere yönelik, “Kan vermek insan için çok sağlıklı. Kendi ihtiyacımız olmadan ihtiyaçlı duruma düşmeden ihtiyaç sahibi bir insanın derdine derman olup çok büyük dualar alabiliriz” açıklamasında bulundu.

ÖZKOÇ’TAN HİZMET BİNASI MÜJDESİ

Antalya şube hizmet binası yapmak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından bina tahsis edildiğini söyleyen Özkoç, binanın temelinin bu yıl içerisinde atılacağının müjdesini vererek, “Depoları ağzına kadar dolu tutmak bizim için çok önemli. Antalya’da depo olarak kullanabileceğimiz bir alan yok. Geçen yıl İçişleri bakanlığından bir tahsis aldık. Konuksever Mahallesinde bina yıkıldı ve oraya Türk Kızılay Antalya Şube Hizmet binası yapmak üzere içişleri Bakanlığımızdan tahsis aldık. Bu sene içerisinde o binanın temellerini atmayı planlıyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle bu binamızı tamamlayıp Antalya’nın hizmetine sunmayı istiyoruz”” dedi.

“ANTALYA PİLOT İL SEÇİLDİ”

Türk Kızılay Antalya Şubesinin ilk yardım eğitim merkezi olduğunu ve Antalya’nın pilot il seçildiğini söyleyen Özkoç, “2 günlük eğitimle ilk yardım sertifikası vererek topluma katkı sunuyoruz. Son zamanlarda halk sağlığı ile ilgili bir çalışma başlattık. Genel merkezimiz tarafından Antalya pilot il seçildi. Yaşlılarımızı evlerinde ziyaretlere başladılar. Tansiyonlarını ölçüp, şekerlerini ölçüyorlar. Kişisel bakımlarını yapıyorlar. Genel merkezimin desteğiyle halk sağlığına yönelik bu çalışmayı Antalya’da belki de 19 ilçede yaygınlaştıracağız” dedi.

MANAVGAT’A YARDIM

Başkan Özkoç, geçtiğimiz yıl Manavgat’ta yaşanan yangın faciasında çiftçilerin zarar gören tarım aletlerinin toplam rakamını Türk Kızılay’ın karşıladığını söyledi. Özkoç, Manavgat’a yapılan yardımlarla ilgili şunları kaydetti: “Ciddi yardımlar yapıldı gıdadan nakdiye. Kızılay Genel Merkezimizin de Manavgat Yangınında etkilenen çiftçilere tarım aletlerini kaybeden çiftçilere çok büyük destekleri oldu. Kaybedilen tarım aletlerinin toplam rakamını Türk Kızılay karşıladı.”