RAMAZAN BAYRAMI

Bayram sadece sevinmek değil ayrıca başkalarını da sevindirmektir. Bayram hayır ve ibadetlerle günlerini ve amel defterini süsleyenlerindir. Bayram yardıma ihtiyacı olanlara tatlı dille hal ve hatırı sorulup, gönülden gelerek paylaşan, gönülleri feth edenlerindir.

Bayram 11 ay hasretle Ramazan-ı Şerif’i bekleyip kavuşunca orucunu tutup, bir gecede yatsı, teravih ve vitir vacip ile 33 rekatı kılanlarındır. Bayram kırgınlıkları bırakıp mümin kardeşi ile (pandemi hariç) kucaklaşanlarındır.

Bayram ben kardeşimin hatalarını affedersem Allah da beni affeder diye duygulu Müslümanlarındır. Bayram ben Rabbimin emirlerini elimden geldiğince yapmaya çalıştım diye sevinen, ayrıca bu ibadetlerimi Rabbim acaba kabul eder mi diye düşünenlerindir.

Bayram kendi başına veya cemaatle teravih kılarken Salavat-ı Şerife okuyup Sevgili Peygamberimizi memnun edenlerindir. Bayram Ramazan-ı Şerif boyunca yol, cami, köprü, okul, çeşme ve yurt namına gelenlere hiç çekinmeden mutlulukla yardım edenlerindir.

Bayram bir yoksulun cebine harçlık koyabilenlerindir. Bayram Rabbi tarafından af olup, kalbi kalaylı tas gibi pırıl pırıl olanlarındır. Bu Bayram şeker bayramı değil, dili şeker gibi olup konuşurken kalp kırmayanlarındır.

Bayramları bayram yapan kulun günahlarından kaçıp samimi olarak hayırlara ve ibadetlere devam etmesidir. Eğer kulu bu güzel hallerinden Rabbimiz razı olduysa Müslümanın esas bayramı cennete girdikten sonra olacaktır.

Kıymetli Okuyucu,

Hepinize uzun, sıhhatli, ibadetli, mutlu bayramlar dilerim.