RAKİP GÖZTEPE HEDEF 3 PUAN

Süper Lig’in lideri Alanyaspor'un Göztepe deplasmanında ki maçı İzmir'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelendi. Ben yine de maç ile ilgili hazırladığım yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

Alanyaspor’u takip edenler iyi bilir bizim pek de sevmediğimiz bir deplasmandır. Hatta genel olarak Göztepe maçları bizim için hep zorlu geçmiştir. Süper Lig’de 6 kez karşılaştığımız İzmir ekibini sadece 1 kez yenebilmişiz. Geçmişe dönüp baktığımızda zorlu bir maç gibi görünüyor ancak bu yılın istatistiklerine bakınca rahatlıyoruz.
Bir sonraki rakibimiz olduğu için Kasımpaşa maçında Göztepe’yi izledik. O kadar kötü bir maç çıkardılar ki, bu kadar puan toplamasına bile şaşırdım kaldım. Göztepe, Kasımpaşa maçında tek bir isabetli şut çekemezken, genç kalecisi İrfan sayesinde gol de yemedi ve 1 puanı aldı. Sadece yüzde 40 topla oynayan maç boyunca 3 şut çeken (onlarda isabetsiz) savunmadan topu uzaklaştıralım mantığı ile sahaya çıkan bir takım izledik. Evlerinde de böyle bir anlayışla sahaya çıkarlarsa gol atmakta zorlanabiliriz ancak ben öyle yapacaklarını sanmıyorum. Alanyaspor’a karşı maziden gelen bir özgüvenleri olduğu için, daha hücum oynamak isteyeceklerdir. Bu durumda bizim ekmeğimize yağ sürer ve maçı kazanırız.
Çıktığı son 4 deplasman maçında 3 galibiyet 1 beraberlik alan Alanyaspor ilk defa 5 maç üst üste yenilmeyerek bir ilki de gerçekleştirmek isteyecek. Bu noktada Göztepe’nin ipleri tamamen Kaleci İrfan’ın elinde olacak. İyi bir gününde olmazsa Alanyaspor farklı bir galibiyet bile alabilir. Sadece savunma yapmaya çalışan ve beraberlik alalım yeter mantığı ile sene başından beri 1 puanları toplayan Göztepe’ye de pek yakışmayan oyun mantığı nasıl ki Fenerbahçe maçında ise yaramadıysa, Alanyaspor maçında da işe yaramaz. Etkili ayakları olan, duran toplardan gol bulabilen ve ileride pres yapan takımlara karşı bu anlayışla çıkmak yanlıştır. Yani bu noktada Göztepe’nin stratejisi aslında maçı da belirleyecektir.
Alanyaspor Göztepe maçını kazanacaktır diye düşünüyorum. Benim bu maçtan herhangi bir endişem yok. Maçta takip edeceğim bir konu ise Salih Uçan olacak. 6 maçta 3 sarı kart gören ve kart sınırına ulaşan Salih, bu maçta da kart görürse Trabzonspor’a karşı oynayamayacak. Salih’in pozisyon gereği kart gördüğünü biliyoruz ama bu konuya biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Salih bizim için çok önemli ve eksikliğinde sıkıntı yaşayabiliriz.

Bu vesileyle İzmir'de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.