RAHMETLİ ECEVİT’E SAHİP ÇIKAMADILAR

Türk toplumunda başarılı olmuş insanlar, özellikle de bizim şehrimizde nedendir bilmiyorum, pek sevilmezler. Sevilmedikleri bir tarafa, düşmanları da çok olur!

Hele hele Antalya’da ahde vefa olayı neredeyse hiç yoktur. Vefa sanki bir semt adı gibi belleklerde yer etmiştir. Oysaki vefa ve vefasızlığın örnekleri günümüzde çoktur.

Bunun en canlı örneklerinden biri de eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’e yapılan vefasızlıktır. Bu vefasızlık efsane ‘Karaoğlan’ın adını taşıyan bir merkez ile sübut bulmuştur.

Efendim, 2014 yılında dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından Karaalioğlu Parkı içine ‘Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ yapıldı. Eski Cengiz Restoran’ın olduğu yere. 15 Mart 2014 tarihinde şaşalı bir törenle açıldı.

İçinde tiyatro, sergi, nikah salonu ve değişik kültür alanlarının yer aldığı ve 2 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip merkez bir türlü rantabl kullanılamadı. Uzun süre burada sadece nikah salonu aktif olarak hizmet verdi.

Ama gelin görün ki aradan 8 yılı geçen süre içinde o canım tesise kimseler sahip çıkmadı. Adeta birileri rahmetli Ecevit’ten intikam alırcasına onun adını taşıyan merkez çürümeye terk edildi.

Milyonlarca lira harcanarak yapılan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin dış cephesi dökülmeye, alkoliklerin barınma mekanı haline gelmiş durumda. Ecevit’e verilen değere bir bakar mısınız!

Duvarlarına magandalar tarafından boyalarla yazılar yazılan merkezin yıkık dökük görüntüsünü günümüzde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek ve yönetimi de görmezden geliyor.

Partilerinin efsane ismi eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in hatırasına sahip çıkamamanın örneğini sergiliyorlar.

Konum olarak Antalya'daki kültür merkezlerine göre eşsiz bir manzarası bulunan ve falezlerin hemen üstünde yer alan merkezin bu halini görüp üzülmemek elde mi?

İnanın buranın bu halini görünce içim sızlıyor. Bir taraftan birçok etkinlik yer yokluğundan yapılamazken böyle bir yere bunun reva görülmesine hiç anlam veremiyorum.

Şimdi buradan Sayın Muhittin Böcek’e soruyorum, “Sizin kendi ve babanızın adını taşıyan okul bu hale getirilseydi ne yapardınız? Gönlünüz razı olur muydu?”

Eğer bu iki soruya cevabınız ‘Hayır’ ise ki öyle olacağını zannediyorum, o zaman Bülent Ecevit’e yapılan bu vefasızlığın ortadan kaldırılması için derhal harekete geçin derdim.

Yoksa ‘Karaoğlan’ın kemiklerini sızlatacaksınız!

KÖK’ÜNE KIRAN MI GİRDİ?

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kente Önem Katanlar (KÖK) ödülleri aslında şehrin Oscarları gibiydi. Bana göre geçen yıl öyle olmuştu. Ama bunu da beceremediler.

KÖK’ün 2022 Ödülleri töreninde, gariplik yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin falezleri ışıklandırmaya yönelik skandal projesini haberleştirip gündeme taşıyan gazeteci Mehmet Çınar, ‘Basın’ ödülüne layık görüldü. Hak etmişti genç meslektaşım bunu.

Lakin, aynı törende 'çevre düşmanı' falezleri ışıklandırma projesinin mimarı CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ise ‘çevre’ ödülü verilmesi kafaları karıştırdı.

Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek başka ödül kalmamış gibi tutup çevre ödülü vermek, ‘Köküne kıran mı girdi’ lafını aklıma getirdi.

Fakat işin aslının öyle olmadığını anlamak için kahin olmaya gerek olmadığının farkına vardım. Önümüz seçim. ATSO Başkanı Davut Çetin’in adaylığı gündemde. İşte kilit burada.

Sayın Çetin’in CHP’den adaylığı için bu ödülle Böcek’e ‘göz kırpıp’ işe bitirme hevesinde olduğu zannına kapıldım. Öküz altında buzağı aramadım ama haksız mıyım sizce?

AFERİN GENÇLERİMİZE

Antalya’mızın genç beyinleri TÜBİTAK Ortaokul Bölge Finalinde 35 dereceden 20'sini almaya hak kazandı. Tabiri yerinde ise gençlerimiz ödülleri silip süpürmüşler.

Olaya eğitim açısından bakacak olursak,  bu ödül aslında şehirdeki eğitimin başarısını tescillemiş oldu. Yıllarca hasret kaldığımız başarılar geri geliyor sanki.

Yaşanan bu gelişme karşısında haklı gururu yaşayan Antalya’nın çiçeği burnundaki genç Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan’da ödüllerle heyecanlanmış.

Çalışkan sosyal medya hesabından, “Antalya’mızın genç beyinleri TÜBİTAK Ortaokul Bölge Finalinde 35 dereceden 20'sini almaya hak kazandı. Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Bu başarıda emeği olan öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi kutluyorum” paylaşımı yapmış.

Evet, sevgili hocam bizde gurur duyduk. Ancak bu başarıların daha fazlasını bekliyor bu şehir. Özellikle sizin göreve gelmeniz ile bu beklendiler biraz daha arttı haberiniz ola.