RAHAT ADIM

Pendikspor karşısında ilk 11'den önemli sayıda oyuncuya görev veren Ersun Yanal, Boluspor karşısında da tamamen yedek kadroya yer açmazken, kupaya verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Avrupa'ya gidişin en kısa yolu olan Türkiye Kupası, Antalyaspor için bu senenin temel hedefi gibi görünüyor. Deneyimli isimlerin yanı sıra genç futbolcuların da yer bulabildiği maçta Kırmızı-Beyazlılar, ilk yarıda baskılı oynasa da rakibi sürklase ettiğini söylemek biraz zor.

Özellikle Sidney Sam ve Orgill ile rakip kalede zaman zaman tehlike yaratan Akrep, ilk yarıda rahatlatacak sayıyı bulamadı. Beklenen golün ikinci yarının başında gelmiş olması da Antalyaspor için oldukça önemliydi. Pazartesi günü Kayserispor ile kritik bir maça çıkacak Antalyaspor, golün geldiği 52. dakikadan daha rahat ve ligi düşünen bir oyunla karşılaşmayı tamamlayarak, kendisini çok fazla sıkmayarak, bir anlamda ekstra enerji sarf etmekten de kurtulmuş oldu.

Ersun Yanal'ın Mevlüthan Ekelik'e şans vermesi çok güzel bir detay oldu. Gelecek yıllarda Kırmızı-Beyazlılara büyük katkıları olabilecek çok özel bir yetenek olan Mevlüthan Ekelik'e ilk 11'de şans veren ilk teknik adam oldu. Daha önce 5 maçta sahaya çıkan ancak toplamda yarım saati bile dolduramayan Mevlüthan, gösterdiği performansla çok öne çıkmasa da heyecan yaşaması açısından çok önemliydi.

Geçen sezon yarı finale kadar yükseldiği Türkiye Kupası'nda yine emin adımlarla ilerleyen Akrep'in son 16 turuna seri başı olarak katılması da önemli bir avantaj olacak. Trabzonspor'un, Adana Demirspor karşısında kupaya veda etmesiyle bu hakkı elde eden Kırmızı-Beyazlılar, nispeten daha zayıf bir rakiple eşleşme avantajını sağlayacak.