RACON KESMEK NEREDEN ÇIKTI?

Seçim öncesi başlayan ve seçim süresince devam eder ATIŞMALAR, tartışmalar bizim bildiğimiz seçim sonrası sona erer. Ne hikmetse seçim biteli 2 ay geçti ama TARTIŞMALAR bitmedi.

Her gün bir siyasinin GERGİNLİK çıkarması sanırım adet oldu, alışkanlık haline geldi/getirildi! Tartışmayı bir kenara bırakanlar artık işi RACON kesmeye, zorbalığa, baskına kadar götürdü.

Bir iki hafta önce Bursa’da İYİ Parti Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığını hedef alarak SKANDAL bir provokasyona imza attı. İl Başkanlığı önünde siyasi şova kalkışıp ardından da ZORBACA binaya girmeye çalışmıştı.

Afrika sıcakları olarak bilinen EYYAM-I BAHUR’un etkisinden midir nedir bilemedim bu zorbalık ANTALYA’ya sirayet etmiş. Az kalsın kan gövdeyi götürecekmiş.


Önceki gün Aksu Belediye Meclis Toplantısı vardı. Belediye Başkanı HALİL ŞAHİN ile İYİ Parti Grup Sözcüsü RAMAZAN ÖZEN arasında başlayan tartışma sonrasında ARBEDE yaşandı.

Biraz üslup hatasından dolayı iş çığırından çıkmış ve iş YUMRUKLU KAVGAYA kadar dönüşmüş. Şöyle baktığın zaman bir ilçeyi yöneten ve gelecekte Büyükşehir’i yönetmeye aday olacak isimler KAVGANIN göbeğindeler!

İYİ Partililer ile AK Partili meclis üyeleri arasında çıkan yumruklu kavga taaaa Antalya’ya SİRAYET etmiş. Tıpkı sokak kavgasında DAYAĞI YİYEN ÇOCUĞUN eve koşup babasına, “Babaaaaa beni falan dövdü” diyerek ŞİKAYET etmesi gibi.

Birileri yemeyip içmeyip kavga devam ederken İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan’ı arayarak tıpkı bir çocuğun babasına şikayeti gibi olayı BİRE İKİ KATARAK anlatmış bir hışımla.

Sonrası daha vahim. İKTİDARA talip bir partinin koca İl Başkanı daha vakur ve itidalli davranması gerekirken o da kendini kaptırmış ekibini toplayıp AKSU’ya intikal etmiş!

İYİ Parti Antalya İl Başkanı ortalığı yatıştıracağı yerde OLAYLARIN GÖBEĞİNE dalmış. “DALMIŞ” diyorum çünkü izlediğim görüntülerde kavganın tam orta göbeğine giriş yapmış.

Yahu sen bir partinin il başkanısın. Protokolde yeri olan bir insansın. Kalkıp bir belediye başkanın MAKAM odasına ekibinle birlikte nasıl öyle dalarsın? Makama girmenin bir USULÜ ve ADABI MUAŞERETİ var. Hadi ekibindekiler bilmiyor sen bilmelisin!

Birkaç kişi ile birlikte belediye başkanını ziyaret eder, yaşananların DOĞRU OLMADIĞINI kendince anlatırsın. Sonrasında nazik bir şekilde PROTESTO ile açıklama yapar haklılığını duyurursun.

Ama İYİ Parti olarak HATA ÜZERİNE HATA yapıp, kaybettiğiniz seçimin FATURASINI birilerine ödetme telaşında olduğunuzu fark edin artık. AKSU’da yaptığınız da bundan farklı değil.


Şu veya bu HAKLI öbürü suçlu veya HATALI demiyorum. Kimin haklı kimin haksız olduğunu da tartışmıyorum. Benim eleştirdiğim iktidara talip olduğunu iddia eden bir partinin il yönetimin takındığı TAVIR ve TUTUM, yaşanan hoş olmayan görüntüler.

Sizin baskına gittiğiniz yer DİNGONUN AHIRI değil, koskoca BELEDİYE BAŞKANI MAKAMI! Birileri size sanırım buranın DEVLET KURUMU olduğunu öğretmemiş.

Böyle ZORBALIK yapmak, RACON KESMEK bir partinin il başkanın yapacağı işler değil. Bu tip hareketler ancak ve ancak SOKAK KABADAYILARININ tavrıdır.

Şimdi gelinen noktada Vahdet Afşin Karacan ve kendisi gibi sözüm ona “ESKİ ÜLKÜCÜYÜM” diyenlerin MHP’de ve Ülkü Ocakları’nda niye tutunamadıkları bu yaşananlar ile tescillenmiş oluyor. 

Ha bundan sonrası birileri çıkar haklı dahi olsa yaptıklarının yanlış olduğunu belirtip ÖZÜR DİLERSE o zaman gerçek SİYASETÇİ olduğunu anlar ve bende ona göre tekrar yazarım.

KENDİNİZE DE BİR BAKIN

Son günlerde İSTANBUL’da yaşanan TAKSİ sıkıntısının bir benzeri de ANTALYA’da yaşanmaya başladı. Bazı taksiciler müşteri araca binmeden, “NEREYE” diye sormaya başladı!

Bir nevi TAKSİCİ gidilecek mesafe KISA ve beğenmedi ise ya, “İŞİM VAR” ya, “YEMEK YİYECEĞİM” ya da “MÜŞTERİYE GİDECEĞİM” bahanesi uyduruyor.


Bugüne kadar TAKSİCİLERİ koruyup kollayan yazılar yazdım amma bu kez bana gelen şikayetlerde çok HAKSIZ olduklarını gördüm. Ne demek ya, KISA MEFEYİ BEĞENMEMEK?

Sizin tarifenizde KISA MESAFE ücreti var mı? Cevabı “VAR” Peki İNDİ BİNDİ ücreti var mı? Cevabı “VAR” Peki siz neyi beğenmiyorsunuz? Yoksa müşterinin kılık kıyafeti, boyu posunu mu?

Dünya şehri Antalya’yı benzetmeyin megapol kent İstanbul’daki REZİL ÖTESİ TAKSİCİLİĞE! Çünkü ne bu şehrin insanı ne de buraya tatile gelen insanlar bu muameleyi hak etmiyor.

Dün ben bu satırları yazarken ajanslardan “Antalya'da korsan taksicilik yapan 2 kişi, müşteri kılığına girip taksiye binen polis ekiplerinin havadan ve karadan takibi sonucu yakalandı” diye haber düştü.

Tamam bu denetimi yapanlar veya yaptıranlar (Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası) acaba vatandaştan gelen bu MÜŞTERİ BEĞENMEMEZLİK şikayeti için hiç denetim yaptı mı acaba?

Eğer bu işin önünü almazsanız daha çok korsan ortaya çıkacak. Nedeni ise yine TAKSİCİNİN müşteri beğenmemezliği olacak.