PUTİN ONAYI VERDİ! RUS ORDUSU DONBAS'A GİRİYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin, resmi olarak tanıdığını açıkladığı Donetsk ve Lugansk bölgeleri için Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne barışın korunması talimatını verdi. Yaşanan bu gelişmeyle Rus ordusu, Ukrayna'nın Donbas bölgesine girecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Rusya tarafından tanınan Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde barışı sağlama emri verdi.

Ukraynalı eski bir yetkili olan Yuri Biryukov, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 00.30 sıralarında Rusya Ordusu'na ait birliklerin Ukrayna topraklarına girdiğini öne sürdü.

DONETSK'DE ZIRHLI ARAÇ KONVOYU

Rus İnterfaks Haber ajansı, de facto Donetsk Halk Cumhuriyeti sınırları içinde zırhlı araçlardan oluşan geniş konvoyların görüldüğünü duyurdu. Ajans haberini görgü tanıklarına dayandırdı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nın Donbas'taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısına cevap vermek için güvenlik konseyi toplantısından bir süre sonra televizyondan halka hitap etmişti. Putin yaptığı konuşmada, Kiev yönetiminin "Donbas'ta askeri karar dışında hiç bir kararı tanımadığını" belirterek, "Bu bağlamda, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını bir an önce tanımak için çok geç kalınmış bir kararı almayı gerekli görüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

DİKKAT ÇEKEN TARİH DETAYI!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabının profil fotoğrafını '22.02.2022' yazan bir görselle değiştirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in  Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararının ardından dikkat çekici bir olay yaşandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabının profil fotoğrafını '22.02.2022' yazan bir görselle değiştirdi.

PUTİN KARARNAMEYİ İMZALADI

Konuşmasının ardından Putin, Kremlin Sarayı'nda sırayla sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti, ardından sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı. İmza töreninde söz konusu yönetimlerin temsilcileri de hazır bulunmuş, Rusya ile ayrılıkçıların sözde yönetimleri arasında "dostluk" ve "iş birliği" anlaşmaları da imzalanmıştı.

"DÖKÜLEN BU KANLAR KİEV'DEKİ REJİMİN ELİNDE OLACAK"

Konuşmasında Donbas bölgesinin tarihsel olarak Rusya'nın bir parçası olduğunu ifade eden Putin, sözlerinin sonunda nihai kararını açıklayarak "Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin egemenliğini tanıyoruz. Bu kararı daha önce almalıydık. Federal meclisi bu kararı desteklemeye davet ediyorum. Dökülen bu kanlar Kiev'deki rejimin elinde olacaktır. Bu kararları açıklayarak Rus vatanseverlerin gücünün arkamda olduğunu hissediyorum." ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ