PUTİN'E TEPKİLER BÜYÜYOR!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıma kararı dünyayı resmen alarma geçirirken, tepkiler de peş peşe geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etti. Bu karardan sonra bir çok kuruluş ve ülkeden artarda açıklamalar ve tepkiler yayınlanmaya başlandı.

ZELENSKİY MACRON VE SCHOLZ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile  telefonda görüştüğünü açıklayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Rusya Federasyonu'nun Güvenlik Konseyi toplantısında yapılan açıklamalar doğrultusunda Macron ve Scholz ile acil telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni toplantıya çağırdım” ifadelerinde bulundu.

'RUSYA'YA MASAYA DÖN ÇAĞRISI'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Donbass Bölgesi'ndeki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etti. Putin'in bu hamlesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) acil koduyla toplandı.

İHA