1 PUANIN DEĞERİ

Son 8 maçta yalnızca 1 yenilgi alan temsilcimiz Antalyaspor ile son 4 maçta hiç yenilmeyerek  tam 10 puan toplayan bir diğer temsilcimiz Alanyaspor derbide karşı karşıya geldiler. Fatih Hoca son maçlarda kazanan takımı ve sistemi bozmadan santraforsuz; Efecan, Yusuf ve Oğuz’un hızlı hücumları ile gol arayan bir takımla sahadaydı. Nuri Hoca’yı Almanya’ya gönderen ve takımın başına Sergen Yalçın’ı getiren Antalyaspor ise sakat ve cezalı oyuncularının dönmesi ile geçen hafta yenilen değil daha alışık olduğumuz, kazanmaya en azından kaybetmemeye alışık bir kadro ile sahadaydı. Alanyaspor’un kadrosuna herhangi bir şey söylenemez çünkü bu takım zaten bir şekilde puan alıyor. Antalyaspor’da ise Sergen Hoca’nın Ömer ve Bünyamin’e neden kesik attığını anlamadım. Umarım ortada bir sorun yok ve sadece taktiksel bir karardır. 

Maç daha çok Alanyaspor’un kontrolünde ama Antalyaspor’un tehlikeli atakları ile başladı. Her ne kadar sonlandıramasa da Antalyaspor hücum yönünden önemli işler yaptı ve bana göre güçlü olan Alanyaspor savunmasını zorladı. Hatta bir de gol buldu ancak VAR’a takıldı. Alanyaspor ise Oğuz’un getirdiği toplarla bir kaç fırsat yakalasa da genellikle topu orta alanda döndürmeyi ve maçı olabildiğince ağırlaştırmayı tercih etti. Burada alınacak 1 puanın değerini çok iyi bilen bir Alanyaspor vardı ve istediğini de elde etti. Bu yıl rakibine oranla daha iyi bir grafik çizen Antalyaspor ise elbette kendi evinde kazanmak isterdi ama son haftalarda gerçekten formda olan ve iyi savunma yapan bir takıma karşı yeni hocasıyla bir puan almak elbette kötü değildir. 

Bu psikolojiler ikinci yarıya da sirayet etti ve takımlar yine önce gol yememek, olursa hızlı hücumla bir gol bulmak için sahadaydı. Antalyaspor eğer topyekün saldırdığı önde bastığı ve topa sahip olduğu bir oyun tercih etse bence yenilirdi. Sergen Hoca bunu iyi analiz etmiş olacak ki topu Alanyaspor’a verdi ve hızlı hücum şanslarını engellemiş oldu. Alanyaspor ise buna karşılık B planını ortaya koyamadı. Son günlerde yükselen bireysel performanslar ya da duran top ile bir gol bulur muyum diye baktı ama olmadı. Netice de aynı kentin iki takımı birer puanı paylaştı ve dostluk kazandı.

Zaman zaman tribünler arasında gerilimler olsa da İstanbul dışında ligde 2 takımı olan ve bu iki takımı da uzun yıllardır Süper Lig’de kalan bir kentimiz var. Gerçekten bu iki takım ne zaman karşılaşsa ben şahsen gurur duyuyor ve mutlu oluyorum.  Alanyaspor küme düşmeme mücadelesine devam edecek, Antalyaspor ise Avrupa Kupaları’na gider miyim diye kafasını oraya sokmaya çalışacak. İki takımımızın da bu birer puanla amaçlarına ulaşmalarını diliyorum. Ligde ilk devre maçları hafta içi sona erecek ve ikinci tura başlayacağız. İki takım da sezon başı kötü başlamışlar ve istediklerini alamamışlardı. Bu devre de tam tersi olması dileğiyle…