3 PUANDAN FAZLASI KAYBEDİLDİ

Antalyaspor'un, son haftalarda üst üste alınan güzel sonuçların verdiği öz güvenle birlikte, kadrosunda önemli eksikleri olan Rizespor karşısına nispeten daha rahat bir psikolojiyle çıktığını söyleyebiliriz. Haftalardır yaşadığı kadro sıkıntısını da aşmış olmasıyla Kırmızı-Beyazlıların, Karadeniz deplasmanında en azından 1 puan alması yönündeki beklenti oldukça yüksekti.

Ancak ilk düdükle birlikte beklentilerin altında bir Antalyaspor izlemeye başladık. İlk dakikalardan itibaren Rizespor, Kırmızı-Beyazlıların kalesine baskıyı kurarken gol atmakta da geç kalmadı. 7. dakikada gelen golle birlikte Antalyaspor'un oyundaki dengeyi kurduğunu gözlemlesek de işler tam da Rizespor'un istediği gibi ilerledi. İşin açıkçası ilk yarıda Kudryashov ve Fredy'nin tırmalamarı dışında pek bir hareket göremedik. Amilton'un saman alevi gibi parlayıp sönmesi, Podolski'nin etkisizligi, Jahovic'in yokluğunda topun ileride tutulmasında zorlanan Antalyaspor, Sidney Sam ile girdiği tek önemli bir pozisyondan faydalanamayınca ilk yarıyı geride tamamladı.

İkinci yarıya Eren Albayrak - Jahovic değişikliğiyle başlayan Kırmızı-Beyazlılar, ilk yarıya göre hücumda daha etkili gibi görünse de net pozisyon üretmekte yetersiz kaldı. Podolski ile gelen golle birlikte biraz daha güven tazeyen Antalyaspor, buna rağmen Ersun Yanal ile birlikte görmeye alıştığımız etkinliği sahaya yansıtamadı. Ancak son dakikaya kadar maçı bırakmayan ve mücadele gücüyle ön plana çıkan Antalyaspor'un bu hakkını da teslim etmek gerek.

Kayserispor galibiyetiyle birlikte puan durumundaki yönünü yukarıya çeviren Antalyaspor, alt sıralardan tamamen kopma fırsatını değerlendiremedi. Bunun yanında Hatayspor ile oynanacak zorlu karşılaşma öncesinde Amilton ve Veysel Sarı'nın cezalı duruma düşmesiyle, Karadeniz deplasmanında kaybedilen 3 puandan fazlası oldu.