3 PUANDAN FAZLASI

Karagümrük maçının ilk yarısında ortaya koyulan berbat futbolun ardından Ersun Yanal'ın, Yeni Malatyaspor karşısında kadroda değişikliklerin yapılması bekleniyordu. Kadrolar elimize ulaştığında tek beğenmediğim tercih Amilton idi. Asansörde tribüne doğru çıkarken kendi aramızda yaptığımız sohbette de Amilton'un yerine Mukairu'nun daha doğru tercih olacağını söylemiştim. Tribüne gelip oturduğumuzdaysa Amilton'un yedeklerle Mukairu'nun da as kadroyla ısınma çalışmalarını yaptığını görünce şaşırdık. Amilton'un herhangi bir sakatlığının olmamasına rağmen son dakikada yapılan bu değişiklik, olumlu bir hareket. Zaten bu yetenekte ve topu ileri taşımak konusunda meziyetleri olan Mukairu, mecbur kalmadıkça as takımdan da çıkarılmamalı.

Her iki takımın da son haftalarda puan almakta zorlanıyor olması, açık futbolun gerekçeleri arasında yer aldı. Hem Antalyaspor hem de Malatyaspor, öncelikli olarak golü düşünmesine rağmen pozisyon görmekte zorlandık. Her iki takımın da ilk yarıyı birer isabetli şutla tamamlaması da bunun ispatı niteliğindeydi. Özellikle Malatyaspor'un hızlı hücumlarında golün gelmemesi, büyük oranda son vuruş beceriksizliğinden kaynaklandı.

Taraftarı ayağa ilk kaldıran pozisyon 48'de yaşandı. Sağ taraftan yapılan akında ceza alanı içerisinde topla buluşan Poli, iki kez kaleyi yoklarken, net pozisyonun önce Sadık, sonra da kaleci Ertaç gol olmasına izin vermedi.

63. dakikada 2 maç sonra kadroya alınan Ghacha'nın oyuna girmesini isteyen taraftarı kırmayan Yanal, 5 dakika sonra Cezayirli futbolcuyu Gökdeniz Bayrakdar'ın yerine oyuna sürdü. Bu dakikadan sonra hücumda daha etkili görünen Antalyaspor, aradığı golü 89'da buldu. Sonrada oyuna giren Amilton'un ısrarı sonucu pozisyona giren Kırmızı-Beyazlılarda sahneye çıkan Güray Vural, belki de takımın kaderini belirledi.

Antalyaspor'un yeniden başlangıç yapması için hedef karşılaşmaydı. Hem moral hem de puan anlamında büyük kazanç olabilecek bu karşılaşmada kazanılan 3 puanın anlamı bundan çok fazla. Kırmızı-Beyazlı futbolcularda öz güven kaybının bu galibiyetle birlikte yok olacağı kuvvetle muhtemel. Tam zamanında gelen bu galibiyet pek çok şeyi değiştirecektir.