PUANA EL ENSE

Son 3 haftanın kaybetmeyeni ve transfer sezonunun şampiyonu Adana Demirspor ile üst üste aldığı kötü sonuçların ardından son iki maçından 4 puan çıkaran Antalyaspor'un mücadelesi, kağıt üzerinde heyecan veren bir karşılaşma oldu.

Özellikle Antalyaspor'un, neredeyse Mario Balotelli ve Britt Assombalonga'nın maliyetine yaptığı tüm transferlerle ortaya koyacağı meydan okuma, gelecek haftalar için belirleyici olacaktı.

Maça çift forvet düzeninde çıkan Antalyaspor, ilk yarı itibariyle de daha istekli olan taraftı. İlk yarım saat itibariyle her iki takım da net pozisyon bulmakta zorlanırken topa daha çok sahip olan ve daha çok hücumu düşünen taraf da yine Kırmızı-Beyazlılar oldu.

Poli'nin 23. dakikada sakatlanarak yerini kanat özelliği taşıyan Houssam Ghacha'ya bırakması oyun anlayışını da bir anlamda değiştirdi. Cezayirli'nin oyuna girmesiyle sağ kanadı daha etkili kullanmaya başlayan Antalyaspor, Wright ve Crivelli'nin ilk kez çift forvet gibi sahada olması da hücum zenginliği getirdi. Bunun yanında Poli'siz oyunda Antalyaspor'un rakibe de daha fazla pozisyon verdiğini söyleyebiliriz. Geride kalan 7 haftada kalede görülen 10 golün 4'ü Poli'nin sahada olmadığı dakikalarda geldi. Adana Demirspor maçında da bu durum değişmedi. Kırmızı-Beyazlılar, Poli'siz 5. golünü kalesinden çıkardı.

Atılan golde Balotelli'nin Bünyamin Balcı'yı güreş tabiriyle el ense ile yere sermesini, sahadaki Volkan Bayarslan ile VAR görevindeki Erkan Engin'in nizami kabul etmesi, yeşil sahayı çayır gibi düşünmeleri ve iki futbolcunun da güreş müsabakasında olduklarını sanmasıyla ancak açıklaması yapılabilir.

İkinci yarıda Hakan Özmert ve Paul Mukairu hamlelerini yapan Ersun Yanal, golü getirdi. 59'da gelen golün ardından Balotelli'nin olumsuz hareketleri hem tribünü hem de sahayı gererken, son yarım saat tam olarak sinir harbi olarak geçti. Kırmızı kart görmesi muhtemel Balotelli'yi oyundan alan Montella'nın bu hamlesi belki de 3 puanı getirdi. Vargas'ın uzaktan attığı gol, Antalyaspor'un umutlarını da sildi attı.