Psikolojik savaş

Antalyaspor ile Beşiktaş arasında son yıllarda oynanan karşılaşmaların, bir futbol rekabetinden daha fazlası olduğunu kabul etmek lazım.

2017 yılında Beşiktaş’ın, Antalyaspor’dan izin almadan Samuel Eto’o ile transfer görüşmesi yapmasıyla başlayan psikolojik savaş, bugünlere kadar uzandı. Önceki gün oynanan karşılaşma öncesinde iki takım da rakibine karşı her zamanki gibi ekstra motive olurken, ilahi güçlerden midir bilinmez ama bu psikolojik savaşın daha üst perdeye ulaşmasını sağlayan yeni bir senaryo ortaya çıktı.

 

İki taraf arasında uzun süren Nazım Sangare pazarlığında Beşiktaş’ın, anlaşma sağlanan teklifini geri çekmesiyle birlikte futbolcunun Fenerbahçe’ye transfer olması soğuk savaşı farklı bir boyuta taşıdı.

 

Gerilimi tırmandıracak gelişmeler bununla da bitmedi.

 

Maçtan 1 gün önce yaşanan koronavirüs test hatalarının ortaya çıkmasının ardından özellikle sosyal medyadan Antalyaspor üzerinde büyük bir baskı yaratılmak istenirken, Kırmızı-Beyazlıların yeniden testlerden geçirilmesi talep edildi. Maça kısa süre kala yapılan bu teklif Antalyasporlu yetkililer tarafından geri çevrilirken, Kırmızı-Beyazlılar mücadeleye hem yeteri kadar dinlenemeden hem de sosyal medya ve basın tarafından üzerlerinde oluşturulmaya çalışılan psikolojik baskıyla çıkmak zorunda kaldı.

 

Mücadeleye etkili başlayan taraf da kafa olarak daha rahat olan Beşiktaş oldu. İlk yarıda bulduğu golle öne geçen Siyah-Beyazlılara hakem kararları da destek olunca Antalyaspor için puan almak mucizelerle eş değer oldu.

 

Dedim ya ilahi güçlerden midir bilinmez ama oyuna 76. dakikada dahil olan Gökdeniz Bayrakdar, psikolojik savaşı başka noktaya çekecek yeni bir senaryo yazdı.

 

Geçtiğimiz sezonun devre arasında hem Beşiktaş’ın hem de Antalyaspor’un transfer etmek istediği 18 yaşındaki futbolcu, o dönemde tercihini Kırmızı-Beyazlılardan yana kullanmış ve transferi büyük ses getirmişti. Süper Lig’deki ilk maçına kendisini transfer edemeyen Beşiktaş karşısında çıkan genç futbolcu, 85. dakikada attığı golle Antalyaspor’a Süper Lig’de sadece 1 puan kazandırırken, takımını psikolojik savaşta ise galibiyete taşıdı.