PSİKOLOJİK GALİBİYET

Bir tarafta yeni transferlerinin öne çıkmasıyla Karagümrük karşısında gövde gösterisi yaparak kazanıp düşme hattından kurtulan Antalyaspor, diğer tarafta ise 14 haftadır kazanamayan, ligin dibine demir atmış, mali açıdan zorlu günler geçirdiği için futbolcularının son iki antrenmana çıkmadığı Yeni Malatyaspor...

Maç öncesinde kağıt üstünde her şey Antalyaspor'un galibiyetini işaret ediyordu.

İlk düdükle birlikte de hiçbir şey değişmedi. Ev sahibi ekibin ilk 30 saniyede hareketsiz kalması ve sonrasında sanki üzerine ölü toprağı atılmış gibi saha içerisinde yer almaları, mağlubiyeti kabullendiğini gösterdi. Protesto ve sonrasındaki futbolcuların, 'bu maç neden oynanıyor?' tarzındaki mücadele şekilleri Antalyaspor'a 3 puanı psikolojik olarak çoktan getirmişti. Öyle ki taraftarı dahi küme düşmeyi kabullenmiş gibiydi, destek anlamında yükselen tek ses olmadı. Daha 7.dakika dolmadan gelen ikram golü de Antalyaspor için rahat bir maç olması için yetti de arttı bile...

Antalyaspor'un da skoru erken bulmasıyla maç, içinden çıkılmaz bir sıkıcılıkla kaplandı. Kırmızı-Beyazlıların kendisini yormaması, Yeni Malatyaspor'un mağlubiyeti erken kabullenmesi, daha 25. dakikayı göremeden uykumu getirdi. Öyle ki Antalyaspor, yedek kulübesinden bir 11 çıkarıp karşı karşıya gelseydi daha heyecanlı bir hal alabilirdi.

Uykuyu kaçıran isim ise geçen haftanın yıldızı Fernando Lucas Martins oldu. Her geçen hafta bir basamak daha performansı yükselen Fernando, orta sahadan öyle bir şut çekti ki topun kaleye girmesine engel olan Ertaç Özbir bile böylesine güzel bir golü bizlere izlettirmediği için sonradan pişman olmuştur.

İlk yarıdaki sıkıcı oyun, oyuncu-antrenör pozisyonundaki Nuri Şahin ve Adem Büyük'ü rahatsız etmiş olacak ki ikisi de hamleyle ikinci devreye başladı. Fernando'nun gelişiyle Poli'nin yanındaki yerini kaybeden Fredy, son dönemlerdeki formsuz görüntüsüne hücum anlamında düşük etkisini de ekleyince en zayıf halka olarak oyundan alındı. Angolalı'nın yerine oyuna dahil olan Admir Mehmedi'nin de fazla bir aksiyon kattığını söylemek zor olur.

Adem Büyük'ün hamlelerinden Karim Hafez ise ev sahibi için en tehlikeli pozisyona giren isim oldu. 53'te Boffin, muhteşem bir kurtarışa imza atmasa belki o dakikadan itibaren çok farklı şeyler de konuşulabilirdi.

Sonrasında Adem Büyük'ün kendisini de oyuna sümesiyle daha büyük bir tehdit haline gelen Yeni Malatyaspor'un biletini kesen de Fernando oldu. Geçen hafta attığı gole gönderme yaparcasına harika bir gole imza atan Brezilyalı, psikolojik olarak kazanılan 3 puanın kağıt üzerine yazılmasını sağladı. Ev sahibi ekibin 88'de gelen golü skoru belirlemenin ötesine geçemedi.

Antalyaspor düşme hattına girdiği kritik dönemde şanslı iki maçla bu süreci oldukça iyi geçirdi. Hem puan hem de moral açısından ilaç gibi geldi. Sıradaki Adana Demirspor maçının hepsinden daha zorlu olacağı kesin. Antalyaspor'un rüştünü ispat etmesi açısından önemli bir sınav olacak. O karşılaşmanın ardından Antalyaspor için asıl hak ettiği şeyleri söylemek, sezon sonu için yapılacak tahminle ilgili bir şeyler söylemek daha kolay bir hale gelecek.