PSİKOLOJİ BOZULUYOR

Sezonun ilk yarısında kadro yetersizliği sebebiyle sıkıntı çeken Nuri Şahin, gelen iki yeni ismi deyim yerindeyse ayağının tozuyla kadroya aldı. Tıpkı Giresunspor maçı öncesi Doğukan Sinik’e sarıldığı gibi bu maçta da Helton Leite’yi kucakladı ve hemen kaleyi devretti.

Türkiye Kupası’nda oynanan Kayserispor maçında kaleyi Ataberk Dadakdeniz’e bırakmasını,Alperen Uysal’ı gözden tamamen çıkardığı şeklinde yorumlanabileceğini yazmıştım. Bu karşılaşmada ısınmak için sahaya çıksa da 21 kişilik kadroya alınmaması bu tezi doğrular nitelikte oldu. Çünkü Nuri Şahin bu sezon en çok kaleciden yana sıkıntı yaşadı.

Dar kadroya iki ismin daha eklenmesi eli rahatlatsa da Haji Wright ve Doğukan Sinik’in sakat, Fernando’nun ise cezası sebebiyle oynayamaması ciddi sıkıntı yaşattı. Maçın öncesinde oynaması beklenen Doğukan Sinik yine de riske edilmezken, küçük bir şansı bulunan Haji Wright ise formasından yine uzak kaldı.

Bu kadar eksik isme rağmen maça lider takım gibi başlayan Antalyaspor oldu. Oyunun mutlak hakimi olan Antalyaspor’un, özellikle Nakajima ve Mehmedi’nin son tercihleri iyi yapması halinde ilk yarım saati 2-0 önde tamamlaması işten bile değildi. 

Yarım saatin ardından Kırmızı-Beyazlılar adına sahneye çıkan ismi Helton Leite oldu. Nuri Şahin’in gelir gelmez sahaya attığı Brezilyalı, ilk yarının son 15 dakikasının yıldızı oldu. 34’te Sacha Boey, 43’te de Abdülkerim’in kaleye gönderdiği topları çelen Leite, o anlarda taraftarına tam olarak, “Bu zamana kadar neredeydin sen” dedirtti

İkinci yarının ilk 10 dakikası golcülerin gövde gösterisiyle geçildi. Icardi’nin attığı harika kafa golüne aynı şekilde karşılık veren Luiz Adriano oldu. Antalyaspor tam dengeyi bulduğunda ise Bünyamin Balcı’nın yerine tercih edilen Floranus’un rahat pozisyonda müdahale ettiği topu kendi ağlarına yollaması gecenin trajik anları arasında yer aldı.

Skor olarak kaybetse de oyun olarak rakibine boyun eğmeyen Antalyaspor, kazanamama serisini ise tam 6 maça çıkardı.

Yazıya yine son 2-3 haftadır yazdığım benzer cümlelerle son vereceğim, ancak bu kez durumun artık şaka kaldırmayacağına dikkat çekerek…

Gelecek haftaki randevu Ümraniyespor ile… Yani ligin dibindeki takım geliyor. Antalyaspor bu karşılaşmayı kazanamazsa artık çok daha farklı şeyler konuşuyor olacağız.

Kimi getirirsen getir, düşme psikolojisine giren takım, kolay kolay oradan kurtulamaz. Bu takım düşer mi? Düşmez ama çok acı çeker!