Propazar İş Eldiveni ve Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri

İş sahalarında herhangi bir etkenden zarar görmemek için kullanılan iş güvenliği ekipmanları, iş sahasının risklerine bağlı olarak farklılık gösterir. İş güvenliği ekipmanları arasında hemen hemen tüm iş yerlerinde kullanıma sahip olan iş eldivenleri, iş yaparken elin tahriş veya yara gibi durumlara maruz kalmaması için büyük önem taşır. Bunun yanı sıra yüksek katlarda faaliyet gösteren iş yerlerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de paraşüt tipi emniyet kemerleridir. Paraşüt tipi emniyet kemerleri insan hayatını güvence altına aldığından, üretiminde birinci sınıf kalitede malzemeler tercih edilir. Ayrıca paraşüt tipi emniyet kemeri kullanılırken de iş eldiveni kullanımına ihtiyaç duyulur.



İş Eldiveni Özellikleri

İş eldiveni seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında kullanılacağı alana uyum sağlamasıdır. Öyle ki inşaat sektöründe kullanılan bir iş eldiveni ile motor kullanan bir çalışanın kullanacağı iş eldiveni aynı değildir. İş sahalarında genellikle tercih edilen iş eldiveni modelleri hem kimyasallara hem de mekanik zorluklara dayanıklı olan çeşitlerdir. Ayrıca iş eldivenlerinin hava ile herhangi bir temas halinde olmaması da büyük önem taşır. İş eldivenleri el yapısına uyum sağlayacak iç hatlar, kumaş bakımından içi yumuşak dışı sert ve terletmeme özelliklerine sahiptirler. İş eldivenlerinin özellikleri aynı zamanda kullanılacak olan alanın hava şartlarına ve çalışma koşullarına bağlı olarak da değişiklik gösterebilir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Ne İşe Yarar?

Tam vücut emniyet kemeri olarak da bilinen paraşüt tipi emniyet kemeri, yüksekte çalışan kişilerin aktif düşüş durumunda durdurma sisteminin önemli parçalarından bir tanesidir. İki farklı amaca hizmet eden paraşüt tipi emniyet kemerleri, işçinin işini etkili bir şekilde yapmasına da yardımcı olur. Çalışanlara hareket özgürlüğü sağlayan bu ürünler, kişinin kalçalarını ve bacaklarının üst kısmını kaplayan bir oturma kemeri ile omuzları ve göğüsleri destekleyen özelliklere sahiptir. Düzgün ve doğru kullanımlarda tüm vücut tasarımı sayesinde düşme durumlarında kişinin dik kalmasını sağlar. Paraşüt tipi emniyet kemeri ilk görünüşte diğer iş güvenliği malzemelerinden tasarım farkı olduğundan kolaylıkla ayırt edilebilir. 

https://www.youtube.com/embed/AOKBLPvax50