REKTÖR ÖZKAN’DAN KORONA BİLGİLERİ

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği(YÖRSİAD) tarafından, ‘Koronavirüsün Dünyadaki ve Türkiye’deki Durumu’ konulu kahvaltılı toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya katılan, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektörü Özlenen Özkan, koronavirüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YÖRSİAD’ın Antalya’da bir otelde gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısının konusu, ‘Koronavirüsün Dünyadaki ve Türkiye’deki Durumu’ oldu. Toplantıya, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektörü Özlenen Özkan, AÜ Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi(YÖRKAM) Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, YÖRSİAD üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Toplantıya konuk olan Rektör Özlenen Özkan, koronavirüs ile ilgili açıklamalar yaptı.

YOĞUN BAKIM ORANI AZALDI

Rektör Özlenen Özkan, pandemi de gelinen son durumu anlatırken, aşının da önemine vurgu yaptı. Rektör Özkan, “Aşının yaygınlaşması sonrası koronavirüs yoğun bakımındaki hasta sayımız üçte bir oranında azaldı. Serviste yatan hasta sayısı ise tam 6 kat düştü. Bugün de yoğun bakımımızdaki hastaların yüzde 80'inden fazlasını tam doz aşısını olmamış kişiler oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“MASKE ÖNLEYİCİYDİ”

Prof. Dr. Özkan, son dönemde artan grip salgınının da koronavirüsün etkilerinden olduğunu belirtti. Rektör Özkan, “Şuanda gördüğümüz griplerde koronavirüs gripleri. Geçen sene daha az görüyorduk çünkü daha fazla maske kullanmıştık. Maske önleyiciydi. Ama tabi ki virüs yok olmadı” dedi. Özkan, Sars ve benzeri virüs türlerinin laboratuvar virüsü olma ihtimalinin fazla olduğunu söyledi.

ÖZKAN’A YÖRÜK KEYFİYESİ

Toplantı sonrası, Başkan Aykut Ege konuk Özlenen Özkan'a Yörük keyfiyesi taktı ve yine günün anısına Yörük Çadırı simgeli bir plaket hediye etti. YÖRSİAD üyeleri ve Rektör Özlenen Özkan, anı fotoğrafı çektirdi.