Portekiz'e döndü

Transfer çalışmalarına devam eden Alanyaspor’da sürpriz bir ayrılık yaşandı. Geçtiğimiz sezon başında Turuncu-Yeşillilerle 2’nci dönemini yaşamak üzere transfer edilen Joao Novais, Portekiz ekiplerinden Rio Ave’nin yolunu tuttu.

Hem alınacak hem de satılacak futbolcular açısından yoğun bir dönem geçiren Alanyaspor’da sürpriz bir ayrılık yaşandı. Turuncu-Yeşillilerin 2021-2022 sezonunda kiralık olarak forma verdiği ve geçtiğimiz sezon başında da ikinci dönemi için transfer ettiği Joao Novais, sürpriz bir şekilde takımdan ayrıldı. İlk döneminde gösterdiği performansın gerisinde kalan ve ilk 11’deki yerini kaybeden Portekizli futbolcu, ülkesinin takımlarından Rio Ave’ye transfer oldu. 

2 YILLIK İMZALADI

Alanyaspor ile imzaladığı 2 yıllık anlaşmayı tamamlamayan Novais, yeni kulübüyle de 2 yıllık sözleşmeye yaptı.  Alanyaspor ile olan sözleşmesini fesih eden 30 yaşındaki futbolcu, 6 yıl son Rio Ave formasını giyecek. 

FORMASINI KAYBETTİ

Alanyaspor ile olan ilk döneminde toplam 34 maçta 3 gol ve 8 asist kaydeden Portekizli, bonservisiyle geri döndüğü geçen sezon ise beklentilerin uzağında kaldı. 35 maçta sahaya çıkan Novais, ilk 11’de düzenli şans bulamamasına karşın 5 gol ve 2 asist kaydetti. Sezona ilk 11 oyuncusu olarak başlayan Novais, özellikle 27’nci haftadan sonra düzenli forma bulmakta zorlandı. Daha çok hamle oyuncusu olarak düşünülen Novais, son 12 haftada sadece 1 kez ilk 11’de yer aldı.