Polonyalı öğrencilerden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması’nın 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Polonya’daki Türkoloji bölümü öğrencileri Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret etti. Ziyarette, Türkoloji bölümlerine daha fazla öğrenci kazandırılması ve akademik iş birliği konuları ele alındı.

Cumhuriyet'in ve Türkiye-Polonya Dostluk Antlaşması’nın 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde, Polonya’daki Türkoloji bölümlerini desteklemek amacıyla yürütülen proje kapsamında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. Proje kapsamındaki Varşova Üniversitesi, Poznan Adam Mickiewicz Üniversitesi ve Krakow Jagiellonian Üniversitesi Türkoloji bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, Antalya İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz'u ziyaret etti.


Ziyaret, Varşova Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirildi. Görüşmede, Polonya’daki Türkoloji bölümlerine daha fazla öğrenci kazandırılması, bu alanın akademik çalışmalarının artırılması ve Türk kültürünün Polonya’da yaygınlaştırılması konuları masaya yatırıldı. Proje kapsamında, Türkoloji bölümlerine daha fazla öğrenci kazandırılması ve bu alandaki akademik çalışmaların artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.