Polonya’da hedef adam Buksa

Antalyaspor’da gösterdiği başarılı performansla 17 ay sonra milli formayı sırtına geçiren Adam Buksa, ikinci kez aldığı davetin ardından eleştirilerin hedefi oldu. Golcü futbolcunun performansının beğenilmediği ve Avrypa Şampiyonası play-off mücadelelerine çağrılıp çağrılmayacağının net olmadığı ileri sürüldü.

Sezon başında satın alma opsiyonuyla Antalyaspor’a kiralık olarak transfer olan Adam Buksa, Kırmızı-Beyazlı formayla gösterdiği performansla dikkatleri çekerken, 17 ay sonra Polonya Milli Takımı’ndan da davet almayı başardı. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında Faroe Adaları’na kaydettiği golle ülkesi adına 2 sene sonra gol sevinci yaşayan Buksa, üst üste ikinci kez milli takımından davet alırken bu kez geçer not alamadı.

İLK 11’DE SAHAYA ÇIKTI

Faroe Adaları karşılaşmasının ardından Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında Moldova ve Çek Cumhuriyeti maçlarına da sonradan dahil olan golcü futbolcu, Letonya ile oynanan mücadelede de ilk 11’de sahaya çıktı. Barcelona’nın yıldızı Robert Lewandowski ile ileri uçta görev alan 27 yaşındaki futbolcu, bu kez ortaya koyduğu performansla eleştiri aldı.

POLONYA BASINI ELEŞTİRDİ

Polonya basınında Buksa’nın beklentileri karşılayamadığına dikkat çekilirken, “Polonya, Letonya'yı mağlup etse de Adam Buksa bu maçta göz dolduramadı. 90 dakika sahada kalsa da gol atamadı ve göz dolduramadı” ifadelerine yer verildi. Yine Polonya basınında yer alan haberlere göre Buksa’nın play-off karşılaşmalarına davet edilip edilmeyeceği henüz net değil.

10 MAÇTA 7 GOLE KATKI

Adam Buksa, Antalyaspor’da gösterdiği performansla ise beğeni kazanmaya devam ediyor. Bu sezon Süper Lig’de 10 maça çıkan Polonyalı futbolcu, 5 gol atıp, 2 asist yaparak 7 gole direkt katkı koydu. Adam Buksa, aynı zamanda Sagiv Jehezkel ile birlikte takımın en golcü ismi olarak da dikkat çekiyor.

SAFOURI DE ELEŞTİRİ ALDI

Antalyaspor’un milli takıma gönderdiği bir diğer isim Ramzi Safouri de büyük eleştiriler aldı. İsrail Milli Takımı’nda Kosova maçında 18 dakika süre aldıktan sonra bazı futbolcularda yaşanan sakatlık sorunları sebebiyle İsviçre mücadelesinde ilk 11’de sahaya çıkan Safouri, büyük hayal kırıklığı yarattı. 45 dakika sahada kalabilen Safouri, devre arasında oyundan alınırken Romanya maçında süre alamadı ve Andorra’ya karşı da sadece 1 dakika oyunda yer aldı.