POLİSE KALKAN ELLER KIRILACAK

15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, polise tokat atan DBP’li Saliha Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Şerefli bir milletin şerefli polisleri olarak Türk polisine, Türk askerine el kaldıranların ellerinin kırılmasını artık görmek istiyoruz” dedi.

Rabia DEMİROK, Özge TOPTAŞ

15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği ve Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya şubesi DBP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in polise tokat atması ve 3600 ek uygulamasına yönelik basın açıklamasında bulundu.

Muratpaşa ilçesinde bulunan Kapalı Yol Caddesinde yapılan basın açıklamasında konuşan 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Zeki Kılınç, 15 Haziran günü İstanbul’da izinsiz olarak yapılan yürüyüş esnasında eski HDP Diyarbakır Milletvekili Demokratik Bölgeler Birliği Partisi Eş Başkanı Saliha Aydeniz’i PKK lehine atılan sloganlar sonrası, orada görevli Türk polisinin yönelik yaptığı saldırıyı hatırlattı.

POLİSE KALKAN ELLER KIRILSIN

Polisin kaskını çıkartarak, yüzüne tokat atan bu vekili kınadıklarını ve Türk polisinin her zaman yanında olduklarını söyleyen Kılınç, “Şerefli bir milletin şerefli polisleri olarak Türk polisine, Türk askerine el kaldıranların ellerinin kırılmasını artık görmek istiyoruz. TBMM de, o şerefli gazi mecliste, teröristlerle kol kola olan, vatan haini vekil istemiyoruz. Irk, dil, din, mezhep kavgası ve fitnesi çıkartmaya çalışan PKK destekçisi, gözü dönmüş, şerefli Türk polisine el kaldıran tokat atan vekilleri hiç istemiyoruz” diye konuştu.

VEKİLLİKTEN ATILMALIDIR

Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Polise tokan atan HDP ya da DBP hiç fark etmez. Terör destekçisi ülke ve millet düşmanı olarak tescillenen Diyarbakır milletvekili Saliha Aydeniz ülkemizin milli birliğine ve beraberliğine karşı suç işlemiştir. Suç işleyen kişi PKK’nın güdümündeki bir partinin vekilidir. HDP ve DBP terör örgütü partisidir. Adı gecen vekil PKK terör örgütü lehine faaliyette bulunmuştur. Hakkında fezleke tanzim edilerek vekillikten ivedi atılmalıdır. Teröristlere kol kanat gererek, evlatları için nöbet tutan Diyarbakır annelerinin ciğerini yakan, devlet, millet ve insanlık düşmanı HDP de DBP de kapatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Açıklamanın ardından Kılınç, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları, dernek temsilciler ve vatandaşların Saliha Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

POLİSLERİMİZ EK GÖSTERGEDEN MAHRUM EDİLMESİN

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şube Başkanı Hanifi Eker ise 3 bin 600 ek gösterge uygulamasına yönelik açıklamalarda bulundu. Eker, yeni düzenlemenin 2 ve 4 yıllık eğitim gören personelleri değil tüm teşkilat kapsaması gerektiğin ifade ederek, “Yeni yapılacak düzenlemeyle teşkilat içindeki 2 yıllık ve 4 yıllık eğitim gören polislerimizin 3000 olan ek göstergeleri 3600 olacaktır.  Yıllardır dağ taş demeden çalışan özel harekat polislerimiz, terörle mücadele eden polislerimizin sırf iki yıl okul okuma imkanını bulamamaları sebebiyle ek göstergeden şimdi mahrum edilmeleri kırgınlığa sebep oluşturmuştur” şeklinde konuştu.

EK GÖSTERGEDE DÜZENLEME ÇAĞRISI

Eker sözlerini şöyle sürdürdü: “Beklentimiz polis ile jandarma teşkilatını öz veya üvey evlat muamelesi yapmadan, polis teşkilatının tüm personelinin tahsil farkına bakılmaksızın ek göstergesinin TSK ve jandarma teşkilatında olduğu şekli ile 3600 ek göstergeye çıkartılmasıdır. Polis teşkilatı eşit işe eşit ücret prensibi gereği; görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve aynı işi yaptığımız TSK ve jandarma teşkilatı ile aynı haklara kavuşmamızın sağlanmasını ve taban aylığına etki edecek çözümlerin yürürlüğe sokulmasını da ayrıca beklemektedir.”