POLİS UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMADI

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde polisin operasyonunda bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Dinar Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlileri yaptıkları çalışmalar kapsamında 21 Haziran günü Başmakçı ilçesinde bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada uyuşturucu içimde kullanılmış 2 folyo ele geçirildi. Araçta bulunan E.S. ve M.S.'ye 'uyuşturucu madde kullanma' suçundan işlem yapıldı. Ekipler, 2 kişinin uyuşturucu maddeyi A.S.'den (50) aldıklarını söylemesi üzerine çalışmalarını bu yönde sürdürdü. Yapılan araştırmaların ardından A.S., Başmakçı'daki ikametinde gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde ve üzerinde yapılan aramalarda 0,54 gram eroin maddesi, 2,82 gram metamfetamin maddesi, 11 adet 8 mg sentetik ecza, hassas terazi, 7.65 ruhsatsız tabanca ve üzerinde takılı şarjör içinde 7 fişek, 35 adet 7.65 mm ve 2 adet 9 mm fişek, ruhsatsız otomatik av tüfeği, 4 bin 980 TL, 9 adet kullanılmış alüminyum folyo ve 2 adet kullanılmamış alüminyum folyo rulosu, 4 cam aparat, siyah pürmüz, uyuşturucu madde ticaretine ilişkin isimlerin ve karşısında para yazılı olan alacak listesi, 38 klipsli poşet ve çok sayıda uyuşturucu madde paketlemede kullanıldığı değerlendirilen kesik kağıt ele geçirildi.

Hakkında 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan işlem yapılan A.S.'ye 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan da işlem başlatıldı. Şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

DHA