POLİ'SİZ KALE DÜŞÜYOR

Orta sahasında Nuri Şahin, Fredy ve Poli üçlüsünü kullanan Antalyaspor'da bu düzen değişiyor. Nuri Şahin'i futbol sorumlusu olarak görevlendiren ve saha kenarına çeken Akrep, Andrea Poli'den de 2 hafta yararlanamayacak. Bu sezonun 12 yiyen Antalyaspor, bunların yarısını İtalyan futbolcunun sahada olmadığı dönemde kalesinde görürken, hanesine yazılacak 4 puanı da böylece kaybetti.

Sezon başından bu yana Ersun Yanal'ın vazgeçemediği isimler arasında yer alan Nuri Şahin, Fredy Ribeiro ve Andre Poli üçlüsü darmadağın oldu. Ersun Yanal'ın görevini devrederek Nuri Şahin'i saha kenarına alan Antalyaspor'da Adana Demirspor mücadelesinde sakatlanarak oyunu terk eden Poli'de en az 2 karşılaşmada formasından uzak kalacak. Bu bölgede ideal kadrodan sadece Fredy Ribeiro kalırken, Kırmızı-Beyazlıların Andrea Poli'nin sahada olmadığı dakikalarda yaşadığı sorunlar, rakamlara da yansımış durumda.

12 GOLÜN YARISI O YOKKEN GELDİ

8 hafta sonunda 8 puan toplayan ve 14. sırada yer alan Antalyaspor, kalesinde ise toplam 12 gol gördü. Kırmızı-Beyazlılar için dikkat çekici nokta ise Andrea Poli'nin sahada olmadığı dönem oldu. İtalyan futbolcunun, oyundan alınmasının ardından 6 golü kalesinde gören Akrep, birçok puan kaybını da bu dönemde yaşadı.

OYUNDAN ÇIKTI 4 PUAN GİTTİ

Sezona Göztepe maçıyla başlayan ve ilk devreyi 1-0 önde tamamlayan Antalyaspor'da devre arasında İtalyan futbolcu oyundan alınırken, mücadelenin duraklama dakikalarında gelen golle Kırmızı-Beyazlılar 2 puan kaybetti. Bir sonraki hafta Fenerbahçe deplasmanına çıkan Antalyaspor yine benzer bir senaryo yaşadı. 32 yaşındaki futbolcu, bu kez mücadelenin 71. dakikasında saha kenarına gelirken, Sarı-Lacivertlilerin golleri 89 ve 90+2'de geldi ve Kırmızı-Beyazlılar 1 puana veda etti. 4. haftada oynanan Gaziantep FK maçı da 1-0 yenilgiyle devam ettiği sırada Poli oyundan alınırken, Akrep yine duraklama dakikalarında kalesinde gol gördü. Poli'siz puan kaybedilen son maç da Ersun Yanal'ın biletinin kesildiği Adana Demirspor mücadelesi oldu. Mücadelenin 0-0 devam ettiği 26. dakikada Poli sakatlanarak oyunu terk ederken, Antalyaspor sahadan 2-1 yenik ayrılarak İtalyan oyuncunun olmadığı süre içerisinde 4. puanına veda etti.

2 MAÇTA FORMA GİYEMEYECEK

Sakatlığı sebebiyle 3 hafta sahalardan uzak kalacak Poli'nin imdadına milli ara yetişti. Milli maçlar sebebiyle lige verilen arada bir haftasını kurtaracak başarılı futbolcu, 2 karşılaşmada formasından uzak kalacak. Buna göre Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, Sivasspor ve Başakşehir karşılaşmalarında Andrea Poli'den faydalanamayacak.