PİSTLERİN ŞAMPİYONU YARIŞLARA DÖNÜYOR

Türkiye’nin tek kadın Off-Road S1 Sınıf Birincisi İlayda Hancı Korkut, iki yıllık aranın ardından PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın Antalya’da düzenlenen ilk ayak yarışlarıyla pistlere geri dönüyor.

PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ilk ayak yarışları Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), Kepez Belediyesi ve Antalya Off-Road Motor Sporları Kulübü’nün katkılarıyla Antalya’da başlıyor. Sezonun ilk yarışında, iki yıl aranın ardından pistlere dönen Türkiye’nin tek kadın Off-Road S1 Sınıf Birincisi sporcu İlayda Hancı Korkut da yarışacak.

“DÖNMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki Konyaaltı Sahili’nde düzenlenen PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın açılış seremonisinde Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan İlayda Hancı Korkut, uzun bir aranın ardından pistlere dönmenin heyecanını yaşadığını söyledi. Antalya’da ilk kez yarışacağını belirten Korkut, “Pistlere geri dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. İlk kez arabaya binmiş gibi hissediyorum. Bugün pistlerimizi gezdik ve çok keyifli bir açılış gerçekleştirdik. Güzel bir yarış olacağını düşünüyorum” dedi.

Korkut uzun yıllardır pistlerde olmanın kendisi için çok özel olduğunu ifade ederek, “Ben 18 yaşıma geldiğimde ehliyetimi aldım ve 3 gün sonra yarışmaya başladım. Bu spora başlamamda en önemli faktör babamın Off- Road sporcusu olmasıydı. Beni her zaman destekledi ve 10 yıldır bu sporun içindeyim” diye konuştu.

KADIN SPORCU ÖN YARGILARI KIRDI

Spora başladığı ilk yıllarda pistlerde tek kadın olarak yarışmanın kendisine oldukça garip geldiğini dile getiren Korkut, “O dönemlerde pistlerdeki tek kadın sporcuyum ve çok ilgi görüyordum. Şimdi sayımız oldukça arttı ve arık garipsenmiyoruz. Bu sporda daha fazla kadın sporcu olduğu için çok mutluyum. Her zaman daha fazla kadını da aramızda görmek isterim” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TOPLAMAYA DEVAM EDECEK

Öte yandan Korkut bir süredir pistlerden uzak olma nedeninin 1 yaşındaki kızı olduğunu aktardı. Kızının bir yaşını doldurmasıyla pistlere döndüğünü anlatan Korkut, “Anne olacağımı öğrendiğimde çevremden ‘Artık yarışmazsın, anne oldun’ gibi söylemler aldım. Ancak ben kızımı 1 yaşına getirdim 5 yıldır bünyesinde yer aldığım BANTBORU Off-Road Team ile pistlere geri döndüm.  Artık iki hedefim var. Birincisi yeniden birincilikler elde etmek, yurt dışında yarışıp ülkeme başarılar getirmek ve yurt dışında da başarılı bir sporcu olmak. İkincisi ise bu sporda ya da kendi istediği bir alanda kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın yetiştirmek” şeklinde konuştu.

YARIŞLAR BUGÜN BAŞLIYOR

Bugün Dedeoğlu Orman Etabı ile Varsak’ta başlayacak yarışlar, 27 Mart Pazar günü Clause Tohum Seyirci Etabı ile Dokumapark’ta devam edecek. Yarışlara ve 70 profesyonel lisanslı sporcu, 35 özel donanımlı yarış aracı ile katılacak.