PIRLANTA GENÇLER GELECEK SİZİNLEDİR

Şöyle bir atasözümüz vardır; “Alçalma basılırsın, yükselme asılırsın.”

Demek ki ortadan yürüyeceğiz. Çünkü geride kalırsak kurtlara yem oluruz. İleri gidersek diğerlerini ürkütürüz, kıskanılırız. Fakat planlı çalışıp dosta ve düşmana karşı kuvvetli olmalıyız.

Mazluma yardımcı olup, haddini bilmeyen olursa onun da haddini bildirip millî gurur ve haysiyetimizi korumalıyız.

PIRLANTA GENÇLİK!

Hayatta birçok şeyi yaşayıp öğreneceksiniz. Bir insanın maddî imkanları biterse hemen dostları onu terk ederler. Onlar kene ruhlu insanlardır. Devamlı senin varlığından istifade ederler. Ama sen düşünce 1 Lira ekmek parası isteseniz bir bahane ile senden uzaklaşırlar.

PEKİ, ÇARE NE?

Bir insanın sağlığı yerinde ise onun çalışmayıp gerek evde, gerekse kahvede boş boş oturması onu ruhen uyuz eder. O zaman genç kardeşim şu anda hayatınızın temelini atıyorsunuz. Öyle miskin miskin durmak, şaşkın şaşkın oturup tembel tembel yatmak bize yakışmaz.

İnternette kullanın, sosyal medyaya da girin, oyun da oynayın. Bunlar da hakkınız ama bunlar hayatınızı kaplamasın. İhtiyaç kadar, az ve öz. Demek ki elimize fırsat geçince yayından fırlamış ok gibi olmalıyız.

Nasıl ki şahinler pür dikkat etrafını devamlı gözetleyip bir ava yaklaştığı zaman süratle onu yakaladığı gibi elimize geçen gençlik fırsatını çok iyi değerlendirmeliyiz.

Bazen fırsat gelir ama siz hazır olmazsınız. Bu fırsatları kaçırmamak için sürekli kendimizi yetiştirmeli ve geliştirmeliyiz. Senin gibi milyonların arasından sıyrılabilmek için, fark oluşturabilmek için boş zamanın yok.

Önce zahmete katlanmaz isek sonra Rahmete, rahatlığa, imkanlara kavuşamayız. Yalnız şunu unutmayalım, nasıl ki kısa dünya hayatı için varımızı yoğumuzu harcıyorsak en azından günde bir saatimizi de Rabbimize ayıralım.

GENÇLİĞİNİ  YAŞAMAK

Gençliğini ustaların, eğitimcilerin, komutanlarımızın yanında geçirenler gelecekte aktif bir görev alırlar. Gençliğini nefsinin istekleri ile geçirenler, kahvelerde gençliğini çürütenler iş ve işçi bulma kurumunun kuyruğunda beklerler.