PİRİ REİS BELGESEL OLDU

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Piri Reis’in tanıtılması adına kısa belgesel film hazırladıklarını belirtti.

 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Avrupa Harita Mühendisleri Konseyi’nin 2020 yılında yılın haritacısı olarak ünlü Türk Denizci ve Haritacı Piri Reis`in seçildiğini hatırlatarak, Piri Reis’in tanıtılması adına kısa belgesel film hazırladıklarını belirtti.

BELGESELİN ANA TEMASI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Avrupa Harita Mühendisleri Konseyi (CLGE) tarafından 2020 yılında yılın haritacısı olarak seçilen Piri Reis’in anılması ve yaptığı çalışmaların günümüze aktarılmasında yardımcı olunması adına oda tarafından belgesel hazırlandığını açıkladı. Hançer,  Piri Reis vesilesiyle harita mühendislerinin önemine dikkat çektiği açıklamasında, “Yerin altından uzayın derinliklerine, kırsal ve kentsel gelişimden toplumsal gelişime kadar hayatın her alanında yer alan ve dünyayı güzelleştirmek adına en önemli dokunuşları yapan Harita ve Kadastro Mühendisliği mesleği dünyada 5000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Haritacılığın mühendisliğe evrilmesi ile birlikte meslek alanlarımız ve işbirliği yaptığımız meslek disiplinleri de artmıştır. Bu gelişim mesleğimizin önemini daha da arttırmış olup dünya çapında konu ile ilgili birçok etkinliğin de ana temasını oluşturmaktadır” dedi. 

HABER MERKEZİ