'PİNOKYO' SİYASETİ

Demokratik sistemimizin gereğini yerine getirerek pazar günü seçimleri tamamladık. Kazananlar sevinirken kaybedenlerin üzüldüğü bir tablo ortaya çıktı elbette neticede. Zaten öyle de olması gerekir.

***

Medeni bir şekilde sonuçları kabul ederek buradan iyi sonuçlar çıkarabilmek önemlidir. Çünkü siyaset uzun soluklu ve bir dönemin göz açıp kapayana kadar kısa sürede geçtiği düşünülürse kaybedenlerin karamsarlıktan, kazananların da zafer sarhoşluğundan bir an evvel çıkarak çalışmaya başlaması olabilecek en doğru yöntem olur.

***

Aslında iki tarafa baktığınızda her iki tarafın da işinin kolay olmadığını anlayabiliriz. Çünkü bazı bölgelerde bazı adaylar o kadar uçuk vaatler ortaya attılar ki neredeyse "yok artık daha neler" diyecek pozisyona gelmiştik.

***

Aslında kendileri de biliyor o vaatlerin olmayacağını ama ya tutarsa, hele bir kazanayım da gerisi kolay anlayışı ile hareket etti. Şimdi ne olacak peki. Ülkedeki ekonomik durum ortada. Enflasyon verileri 2025 yılına işaret ediyor ciddi düşüşü.

***

Belediyelerin birçoğu satabilecekleri tüm malları sattı, elde yok avuçta yok. Bazıları bırakın projeleri maaşları bile ödeyemez duruma gelecekler.

***

Proje ve vaatlerin gerçekleşmesini bekleyenleri bekleyen sürprizler olacak gibi görünüyor. İnşallah ben yanılırım da kazanan şehirlerimiz ve vatandaşlarımız olur. Her birisine ayrı ayrı başarılar diliyorum.

***

Kaybedenlere gelecek olursak, elbette ekonomik veriler ve emeklinin durumu bu seçimde önemini gösterdi. Yani rahmetli Süleyman Demirel'in "Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur" cümlesi yıllar sonra bir seçimde ortaya çıktı.

***

Ancak sadece ekonomik veriler değildi kaybettiren. Bazı adayların veya siyasi partilerin yöneticilerinin, vekillerinin o kadar fazla tepeden bakma, böbürlenme, kibirlenme durumları vardı ki bazılarının burun büyüklüğü Pinokyo’yu bile geçmişti. İnşallah bir ders olur.

SON SÖZ

Her şeye rağmen dünyaya demokrasi dersi verecek olgunlukta yapılan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.