PFDK’DAN SİDNEY SAM'E ŞOK SEVK

4 kırmızı kartın çıkarıldığı Antalyaspor - Gaziantep FK maçında yaşananların ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimler belli oldu. 43. maddeden disipline sevk edilen Sidney Sam'in, 2 ila 6 maç arasında ceza alması gündeme geldi

Gergin geçen Antalyaspor – Gaziantep FK maçının ardından disipline sev edilen isimler belli oldu. En dikkat çekici sevk ise Antalyaspor'un golünü kaydeden Sidney Sam'de yaşandı. Mücadelenin 79. dakikasında direkt kırmızı kart gören Alman futbolcu, Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Alman futbolcunun, 43. madde gereği; sert ve ciddi faul yaptığına karar verilirse 2 ila 4 maç, şiddetli harekette bulunduğuna kanaat getirilirse de 3 ila 6 müsabakadan men cezası gelecek.

3 İSİM DAHA GÖNDERİLDİ

Sidney Sam'in yanı sıra Antalyaspor Kulübü, Basın Sözcüsü Murat Süğlün, Genel Menajer Servet Çavuşoğlu ve Ersan Gülüm disipline gönderildi. Antalyaspor Kulübü saha olayları ve talimatlara aykırı hareketler, Basın Sözcüsü Murat Süğlün talimatlara aykırı hareketi ve sportmenliğe aykırı açıklamaları, Genel Menajer Servet Çavuşoğlu ile futbolcu Ersan Gülüm de talimatlara aykırı hareketi nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

SÜĞLÜN'E 120 GÜNE KADAR CEZA

Karşılaşmanın ardından Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın küfür ettiğini belirten açıklamada bulunduğu için Basın Sözcüsü Murat Süğlün 38 ve 46. maddelerden sevk edildi. Buna göre Süğlün, 120 güne kadar hak mahrumiyeti ve 30 bin TL ile 140 bin TL arasında para cezası alacak. PFDK, diğer sevk edilen kişilere de değerlendirmelere göre daha düşük limitli para cezalarının verilmesi gündeme gelecek.

GAZİANTEP FK DE SEVK EDİLDİ

Maç sonunda yedek kulübesinin ortamı gerdiğini ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna'nın bu açıklamalarının paralelinde Gaziantep FK'den Teknik Direktörü Marius Sumudica, Antrenör Şener Gençtürk, Yardımcı Antrenör Marius Stefan Sumudica ve Yardımcı Antrenör Erdal Güneş de disipline sevk edilen diğer isimler oldu.

KORAY GEÇGEL