PEYGAMBER MESLEĞİ

Okulda meslek seçiminde daha fazla para kazanma hırsı olanlar öğretmenlik mesleğini seçmesinler. Çünkü fedakârlık, şefkat ve merhamet ister. Geniş kültür ve bilgi ister. Nitekim peygamber mesleğidir öğretmenlik.

HAYATI ÖRTMEK

Diğer canlıların vücudundaki ayıpları tüyleri uzadığı zaman örter. İnsanların suçlarını cömert olanlar mallarını dağıttığı zaman o kimsenin hatalarını görmezden duymazdan gelirler.

İMANLI GİTMEK

Cenabı hakka el açtığımız zaman ölenler için rahmet dileriz, hayatta olanlar için dua ederiz. Kendimiz için son nefeste imanlı gitmeyi isteyelim.

YARINI DÜŞÜNMEK

Dün ki tokluğun bugüne faydası yoktur. Bugün elinde çok para olup da rast gele savuranlarda, yarın aç kalan çok olacaktır.

UYANMAK

Bal arısının peteğine düşkün olduğu gibi, ihtiyarların, kısacası tüm insanların dinine düşkün olması lazım. Ne acı ki 70 yaşındaki ihtiyarların gözlüklerini takıp masanın başında eski hatalarına devam ettiklerini görüyoruz. Rabbim hidayet versin.

İKİ KANATLI KUŞ

Delikanlı kardeşim hazırsan yakalarsın. Çünkü fırsatlar geri dönmez ve fırsatlar iki kanatlı bi kuş gibidir her an uçabilir.

UNUTMA

Genç kardeşim bakıyorum da hep vakitlerini zar atmakla meşgulsün, ilerde hayatın sıkıntıları karşısında takla atacaksın unutma.

ZOR

Öğretmenin sınavı zor imtihanlardan geçer, Devletlerin sınavı bazen kanlı savaşlardan geçer, Amma hayat her zaman zor ekonomik şart ve tecrübelerden geçer.

İSTİFADE

Fikir ışığını yakmayınca, Belagat ışığından istifade edemezsin.

YANLIŞ ANLAMA

Sevgili peygamber efendimiz erkeklere "saçınızı ve sakalınızı kısa tutun" buyurmuştur. Biz erkekler saç ve sakalınızı kazıyın anlamışız. Başın ağrısı bütün vücudu etkilediği gibi insanlarda çıplaklık, fuhuş artınca dağlara bile kar az yağarmış.