PERDE GÜÇLÜ ALKIŞLA KAPANDI

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'nin perdesi 'Profesyonel' adlı oyunla kapandı. Festival eserlerini 10 bine yakın tiyatrosever alkışladı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen ve her akşam küçük ve büyük salonlarda iki ayrı oyunun sahnelendiği 'Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali'ne tiyatroseverlerin ilgisi yoğun oldu. Ankara, Antalya, Erzurum, Konya, İstanbul, Gürcistan, İtalya ve Kosova devlet tiyatrolarının en çok izlenen oyunlarının Antalyalılarla buluşturulduğu festivalin son eseri ise 'Profesyonel' oldu.

İZLENME REKORU KIRAN OYUN

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun her defasında izlenme rekoru kıran ve Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in tiyatro sahnesine aktarılan eseri 'Profesyonel'de Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikiciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz rol aldı. Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği eserde 40 yaşındaki bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir polisin sürprizlerle dolu hikâyesi anlatılıyor.

Festivalin soluk soluğa izlenen son oyunu 'Profesyonel'i, izleyici ayakta alkışladı. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun çiçekle teşekkür edilen oyuncuları, alkış yağmuru altında sahneden ayrıldı.

ESERLERİ 10 BİN KİŞİ İZLEDİ

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun 17 Mayıs Salı akşamı tiyatroseverle buluşturduğu 'Cimri' adlı oyunla perdesini açan 'Devlet Tiyatroları Antalya 12. Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sahnelenen oyunları her gün ortalama 800'ü aşkın sanatsever izledi. Festival sürecince 10 bine yakın tiyatrosever salonları doldurdu.

DHA