PERDE AÇILIYOR

İki takımıyla sahne alacak Antalya için Süper Lig perdesi açılıyor. İlk mücadele için Alanyaspor yarın Sivasspor’a konuk olacak, Antalyaspor ise Pazar günü Gençlerbirliği’ni ağırlayacak

Antalya’nın, Antalyaspor ve Alanyaspor ile temsil edileceği Süper Lig’in 62. sezon heyecanı başlıyor. Geçtiğimiz sezonu 5. sırada tamamlayarak Avrupa vizesi alan Alanyaspor, yine geçtiğimiz sezonun flaş takımlarından Sivasspor deplasmanında sezona ‘merhaba’ diyecek. Zorlu mücadelenin başlama saati 17.00 olacak.

EN İYİ DERECESİ GEÇEN SEZON

5 sezondur Süper Lig’de yer alan Alanyaspor, küme düşme hüznü yaşamadı. En iyi derecesini geçen sezon yaşayan Alanyaspor, ligi 57 puan ile 5. sırada tamamladı. En farklı galibiyetini Kayserispor ve Ankaragücü’ne (5-0) karşı alan Alanyaspor, en farklı yenilgisini ise Galatasaray’dan (6-0) yaşadı.

ANTALYASPOR SAHAYA ÇIKACAK

Süper Lig’in gediklisi olan Antalyaspor ise 2020-2021 sezonunu yarın kendi evinde açacak. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında müthiş bir çıkış yakalayarak dikkat çeken Kırmızı-Beyazlılar, aynı çıkışı bu sezon da sürdürerek, sezon sonunda Avrupa bileti almak istiyor. Akrep’in, Gençlerbirliği’ni ağırlayacağı mücadelenin başlama saati 20.00 olacak.

25. SEZONA BAŞLIYOR

Tarihinde ilk kez 1982-1983 sezonunda en üst ligde mücadele veren Antalyaspor, 25. sezonuna start verecek. Bugüne kadar 5 kez küme düşen Kırmızı-Beyazlıların en iyi derecesi ise lig 5’inciliği oldu. En başarılı sezonunu mevcut Başkan Ali Şafak Öztürk döneminde yaşayan Akrep, 2016-2017 sezonunda 58 puanı hanesine yazdırarak kendi rekorunu kırdı. En farklı galibiyetini 7-0 ile Trabzonspor karşısında alan Akdeniz ekibi, en farklı yenilgilerini ise Beşiktaş ve Gençlerbirliği (6-0) karşısında yaşadı.

HABER MERKEZİ