PAZARDA PARK ÇİLESİ

Muratpaşa Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi Katlı Kapalı Pazarı, haftanın 2 günü pazarcıların gelişi güzel bir şekilde yol kenarlarına araç park etmesinden dolayı trafik durma noktasına geliyor. Mahalle muhtarı, park yüzünden neredeyse her hafta kavga ve kaza meydana geldiğini söyledi

Antalyalılar tarafından ‘Çarşamba Pazarı’ olarak bilinen, Muratpaşa Belediyesi Cumhuriyet Mahallesi Katlı Kapalı Pazarı’nda otopark çilesi bitmek bilmiyor. Pazar yeri buraya kurulduğundan beri bu sıkıntının bir türlü çözülemediğini söyleyen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gülay Eser, “ Pazar trafiği yeni bir sorun değil yaklaşık 17 senedir devam eden bir sıkıntı. Gerekli yerlere giderek şikayetlerimi dile getirdim. Kimse burayla ilgilenmiyor. Nereye şikayette bulunduysam bir başkasına yönlendirerek ilgilenmiyorlar. Kimse gelip bir yaptırım uygulamıyor. İki yıldır bu mahallenin muhtarıyım ve geldiğimden beri bu sorunla uğraşıyorum. Mahalleli devamlı şikayetçi” dedi.

KALICI BİR ÇÖZÜM LAZIM

Tramvay açıldıktan sonra trafiğin arka sokaklara verdiğini ama bu trafik yoğunluğunu caddenin kaldıramadığını dolayısıyla sürekli kazaların meydana geldiğini belirten Eser, sözlerine söyle devam etti : “Özellikle akşam saatlerinde trafik durma noktasına geliyor. Akşam pazarcılar toplanmaya başlarken bir yoğunluk oluyor. Ayrıca o saatlerde işten eve dönüş olduğu için trafik ekstra yoğunlaşıyor. 620 sokak da oturan vatandaşlarımız evine arabalarıyla giremiyorlar. Park ettilerse dışarı çıkamıyorlar. Yine aynı şekilde İtfaiye, ambulans gelemiyor.”

307 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK ‘BOŞ’

2019 yılında Menderes Türel tarafından yapılan Şarampol Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı 5 Katlı otoparkı 307 aracın istifade edebileceği şekilde tasarlanmış olup ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Talep olmadığı için şu anda otoparkın sadece 2 katının kullanıldığını belirten muhtar Eser, pazarcılara arabanızı oraya götürüp park etmelerini söylediğim zaman uzak diyerek buldukları en yakın yere araçlarını park ediyorlar diyerek sitem etti.

‘YÖN TAŞLARI’ İŞGAL ALTINDA

Araçların dağınık bir şekilde park etmelerinden dolayı en büyük sıkıntıyı ise görme engelli vatandaşlarımız yaşamakta. Beyaz Baston Görme Engelliler Dernek binası 625 sokak da lojmanları ise 622 sokak üzerinde ve görme engelli vatandaşların devamlı olarak bu yol güzergahını kullandıklarını söyleyen Eser, “Araçlar kaldırım taşlarının üstüne çıktıkları için görme engelli vatandaşlar giderken zorluk çekiyorlar. Çarşamba ve Pazar günleri tüm gün boyunca yoğun bir şekilde olan trafikten dolayı en çok görme engeli bulanan vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor. Buna acil bir çözüm gelmesi şart” diyerek sözlerini tamamladı. 

BAYRAM OKUDAN, FOTOĞRAF: SADIK ÇETİN SADAK