PAZAR YERİNDE TRAFİK ÇIKMAZI

Antalya’nın ulaşım sorunu bitmek bilmiyor. Muratpaşa Cumhuriyet Mahallesi’ne çarşamba günleri yol üzerine kurulan pazar yeri ve pazarcı esnafının araçları, trafiği felç ediyor. Vatandaşlar ve esnaf bu soruna bir çare bulunmasını istiyor.

Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde, her hafta yol üzerine kurulan çarşamba pazarı esnafının, araçlarını yolun sağ ve sol şeridine koymasından kaynaklı trafik kilitleniyor. Yol üzerine kurulan pazarın ve pazarcıların araçlarının yolu kapatmasından dolayı yoldan geçen araçlar daracık sokaklardan geçmeye çalışıyor. Sürücülerin mahalle içerisindeki geçişinin engellenmesinden dolayı yaşanan araç trafiği kazaya davet çıkarıyor. Hem sürücüleri hem de mahalle sakinlerinin hayatını tehlikeye atan bu araç trafiği çilesi bitmek bilmiyor. Zaman zaman kaza tehlikesi atlatan mahalleliler, esnaflar ve sürücüler yaşanan bu trafik çilesine bir çözüm getirilmesini istiyor.

VATANDAŞIN CANINA TAK ETTİ

Anayol üzerine pazar kurulmaması gerektiğini düşünen mahalle esnafı, belediye tarafından pazar kurulduğu günler yolun kapatıldığı ancak hiçbir yetkili tarafından denetim ve kontroller yapılmadığına dikkat çekti. UKOME Genel Kurulunca 2020/03-159 kararına göre Çarşamba günleri saat 07.00 ila 20.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Mahallesi’nde, belediye tarafından denetimler yapılmadığı için vatandaşlar ve esnaf her hafta araç trafiği sorunu yaşadıklarını belirtti. Ancak bu soruna bir çare bulunmaması, vatandaşların ve mahalle esnafının canına tak etti.

İTFAİYE, AMBULANS GİREMİYOR

Vatandaş mahallede yaşanan bu trafik sorununa bir çözüm bulunmadığını, her hafta aynı çileyi yaşadıklarını ve bir düzen olmadığını dile getirdi. Mahalle esnafı da pazarcı esnafının kimseyi düşünmediğini belirtti. Bu trafik sorununa bir çare ve düzen getirilmesini isteyen esnaf, dükkanlarına müşteri gelmediğini ve iş yapamadıklarını bildirdi. Pazarcı esnafının mahalleyi kirlettiğinden de şikayetçi olan vatandaşlar sıkıntının büyük olduğunu bildirdi. Mahalle muhtarının da bu durumla ilgilenmediğinden yakınan vatandaşlar, mahalleye acil durumlarda itfaiye ya da ambulansın bile giremediğini belirtti. Esnaf ve vatandaşlar, yetkililerden acilen bir yardım bekliyor.