PAYLAŞIM

 Sevgili anneler çocuklarına şefkat ve merhametle sütünü saklar. Develer kızdığı kimseye kinini saklar. Babalar evlenmek isteyen çocuklarına parasını saklar. Nişanlılar eş adaylarına sevgisini saklar.

***

Çakmak taşı içinde ateşini saklar. Cehennem Allah ve Resulüne iman etmeyenleri yakmak için bekler. Ehl-i Sünnet üzere yaşayan Müslümanları Yüce Rabbimizin lütfu olarak ebedi kalmak üzere cennet onları bekler.

***

Ateş yanınca odunları kül eder, aşk odun gibi insanları bile gül eder. Yüce Rabbim kimin kalbine İslam ve iman sevgisi verirse o kimseyi kendisine hakiki kul eder.

***

Kasap bıçağına tuz eker, kasaplık hayvan da o tuzu yalarsa o hayvan kasabına aşık olur. Maalesef günümüzde kasaptan örneğini verdiğim Stockholm Sendromu vakalarına sıkça rastlamaktayız.

***

Odunu yakmayınca ısınamadığın gibi her ne kadar evlenmiş olsan bile eşinin sevgisi kalbine düşmedikçe onunla mutlu bir hayat süremezsin. Eşini seven ve onunla birlik olan çiftlere bakarsanız genel anlamda başarılı olduklarını görürsünüz.

***

Çocuklar mutlu olmak ve enerji ihtiyaçlarını gidermek için şekeri bekler. Büyükler de evliliklerinde mutlu olmak için acıyı şeker gibi çiğner. Bu devirde geçim ehli olmak kolay değil.

***

Mutlu aile, mutlu çift pozları başkalarına yansıtmaya çalıştığımız bir hayat mıdır? Yaşadığımız her şeyi göstermek, paylaşmak insanın yaradılış gereği bir ihtiyacı mıdır bilemedim.

***

Evinde mutlu olan bir ailenin mutluluğu başkalarına gösterince daha çok mu artar? Mutluluk paylaştıkça çoğalır sözü bu anlamda söylenmemiş olsa gerek. Paylaşılan içeriklerin de bir sınırı olmalı.

***

Sosyal medyadan tutun da gündelik hayata kadar her yerde aşk, sevgi sözcükleri havada uçuşuyor. Hayatım, aşkım, sevgilim gibi hitaplarla. Sevgi bu kadar kolay ifade edilebilen bir şey midir bilemedim.

***

Sürekli söylenen sevgi sözcükleri duyguları sıradanlaştırıyor. İçinden gelen, hissettiğin bir duygudan ziyade gündelik bir söyleme, hitaba dönüşüyor. Az kullanılan, gerçek hisler daha değerli olsa gerek.

KUTU

YENGEÇ VE AKREP

Yengece sormuşlar: ‘Sen hep yan yan mı gidersin?’ diye. Yengeç de cevap vermiş: ‘Şu dünyada doğru giden kaç kişi var’.

Akrebe sormuşlar: ‘Sen herkese düşman mısın, her gördüğünü iğneliyorsun?’. Akrep: ‘Benim kimseye düşmanlığım yok. Ben tabiatım gereği kıpırdayanı iğnelerim’ demiş.